06-04-2017

Oracle introduceert cloud converged storage

Deel dit bericht

Oracle introduceert cloud converged storage. Naar eigen zeggen is Oracle de eerste grootschalige public-cloudleverancier die clouddiensten integreert met on-premise-, high-performance NAS-storagesystemen. Tevens heeft Oracle nieuwe certificeringen voor haar public cloud-aanbod ontvangen.

Oracle ZFS Cloud-software – inbegrepen in de nieuwste release van Oracle ZFS Storage Appliance – moet organisaties in staat stellen eenvoudig data en applicaties naar de cloud te migreren. Dat levert ze niet alleen meer waarde en hogere kostenbesparingen op, maar hierdoor zijn ook externe cloudgateways niet meer noodzakelijk. Bovendien hebben ze zo niet te maken met de kosten van softwarelicenties en van licenties voor cloudtoegang, ook wel ‘cloud entrance taxes’ genoemd. Deze kosten brengen legacy on-premise-leveranciers in rekening voor het recht op toegang tot de public cloud vanaf hun infrastructuurplatform.

Oracle heeft meerdere compliance-certificeringen en -verklaringen ontvangen voor haar public cloud-aanbod, waaronder ISO 27001, HIPAA, SOC1 en SOC2 voor een aantal kerndiensten. Deze certificeringen worden toegekend door Schellman & Co. In sectoren als de gezondheidszorg helpen ze de validatie aan te tonen van de oplossingen van Oracle op het gebied van beveiliging, beschikbaarheid, integriteitsverwerking en privacy.

Meer informatie: Oracle

Tags:

Cloud, Storage

Company:

Oracle

Partners