31-03-2017

Xomnia en ARAG Nederland sluiten datagedreven partnership

Deel dit bericht

ARAG SE Nederland en leverancier van big data oplossingen Xomnia gaan een strategische partnership aan. Xomnia is de big data partner van ARAG in alle fases van datagedreven innovatie binnen de ARAG Legal Tech Studio.

Data speelt in toenemende mate een belangrijke rol in de juridische sector en de verwachtingen van consumenten veranderen snel. “We geloven dat data, samen met nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning, ons in staat stelt om onze service te verbeteren en nieuwe concepten en bedrijfsmodellen te ontwikkelen”, zegt Richard Faas, directeur innovatie en oprichter van de Legal Tech Studio bij ARAG. “We zijn blij met onze samenwerking met Xomnia en we vertrouwen erop dat dit partnership onze mogelijkheden vergroot in een tijd waar data met de dag belangrijker wordt.”

Beter grip op ontwikkelingen
ARAG heeft de Legal Tech Studio opgericht om beter grip te krijgen op technologische ontwikkelingen, zoals Big Data. De studio is gevestigd in B. Amsterdam, een co-working space. De Legal Tech Studio biedt een veilige omgeving waarin nieuwe datagedreven concepten ontwikkeld en getest kunnen worden. Ollie Dapper, founding partner van Xomnia, is enthousiast over de samenwerking: “We ondersteunen met trots een mooi bedrijf als ARAG. Met onze kennis en ervaring van data science en big data engineering zijn we goed in staat om de Legal Tech Studio te helpen met het realiseren van hun datagedreven ambities.”

Uitdagende datathon
In het kader van de nieuwe samenwerking zullen ARAG en Xomnia medio 2017 een datathon organiseren. Tijdens de datathon werken teams, bestaande uit computer engineers, data scientists, en bedrijfsexperts, 24 uur lang onafgebroken aan het oplossen van een uitdagend probleem. Het doel van deze datathon is om juridische data te bestuderen en analyseren met behulp van state-of-the-art AI en machine learning-technieken.

Partners