14-03-2017

Rentokil Initial en Qlik bestrijden samen ongedierte met IoT-data

Deel dit bericht

Qlik maakt bekend dat Rentokil Initial het analyseplatform Qlik Sense gebruikt om meer inzicht te krijgen in productgegevens en operationele bedrijfsdata. Door de samenwerking met Qlik kan Rentokil wereldwijd nieuwe innovatieve digitale ongediertebestrijdingsproducten en diensten in de markt zetten.

Samen met Google en PA Consulting Group werkt Qlik aan de realisatie van Rentokil’s doelstelling om klanten voorspellend advies en ‘connected’ oplossingen te bieden. Het cloud-platform Qlik Sense visualiseert data afkomstig van nieuwe Internet of Things (IoT) producten van Rentokil. Rentokil gebruikt verbonden digitale apparatuur voor nieuwe toepassingen binnen proactief risicomanagement van ongediertebestrijding. Voorbeelden zijn het in kaart brengen van weerspatronen die van invloed zijn op knaagdierengedrag en het volgen van zwermen insecten door verschillende regio’s.

Drie miljoen gegevensbestanden per dag
Rentokil heeft de verbonden knaagdierbestrijdingsproducten inmiddels uitgebreid tot meer dan 20.000 apparaten in 12 landen. Deze genereren meer dan drie miljoen gegevensbestanden per dag. De IoT-apparatuur stelt technici automatisch op de hoogte zodra een knaagdier is gevangen. Klanten worden hierover geïnformeerd via het internetportaal myRentokil.

Real-time trends
Volgens ICT-directeur Paul Donegan bij Rentokil Initial stelt het platform van Qlik hem in staat om diepgaande inzichten uit data te putten. “En belangrijker nog: het biedt onze medewerkers in de frontlinie actuele informatie en real-time trends. Dit geeft hun productiviteit een boost. De datavisualisatie is voor ons cruciaal om te digitaliseren en IoT-diensten verder uit te breiden. Hiermee luiden we de toekomst van ongediertebestrijding in.”
Simon Blunn, directeur en country manager UK & Ireland bij Qlik: “Rentokil’s innovatieve gebruik van IoT voor een nieuwe generatie diensten, geeft blijk van de mogelijkheden die een verbonden wereld te bieden heeft. Door werknemers en klanten de vrijheid te geven om te werken met de inzichten voortkomend uit IoT-data, benut je het volledige potentieel. We kijken uit naar de verdere samenwerking en helpen Rentokil om het hele verhaal dat schuilgaat achter de data te ontdekken.”

Meer informatie: Qlik

Partners