09-02-2017

SAP S/4HANA Cloud krijgt intelligentie op basis van machine learning

Deel dit bericht

SAP stelt nieuwe functies beschikbaar voor de cloud-ERP-oplossing SAP S/4HANA Cloud. Deze nieuwe functies zijn onder andere gebaseerd op machine-learningtechnologie. Daarnaast kondigt het bedrijf nieuwe functionaliteiten aan die later dit jaar beschikbaar komen.
 
SAP S/4HANA Cloud combineert de voordelen van de SAP S/4HANA-business suite met de schaalbaarheid, ontzorging, lage instapkosten en korte implementatieperiode van een SaaS-oplossing. Op die manier ondersteunt het organisaties in hun digitale transformatie.
 
Een overzicht van de vernieuwingen:
• Machine learning legt automatische koppelingen. De module S/4HANA Finance kan voortaan betalingen automatisch koppelen aan de juiste factuur. Zo besparen organisaties veel manuren en kunnen het inzetten voor bijvoorbeeld meer strategische en innovatieve doeleinden. De oplossing gebruikt hiervoor een machine-learningalgoritme.
Eenzelfde algoritme koppelt ook cv's aan openstaande vacatures, zodat hr-professionals hun recruitmentworkflow kunnen versnellen.
• End-to-end projectmanagement voor de dienstensector. S/4HANA Cloud voorziet nu in volledig end-to-end projectmanagement voor dienstverlenende organisaties.
• Directe analytics op iedere transactie. S/4HANA Cloud is voorzien van 'Intelligent ERP'. Dat betekent dat de oplossing op iedere businesstransactie direct contextuele analytics toepast. Daardoor weet de boardroom direct wanneer iets plaatsvindt en kunnen ze nog sneller actie ondernemen.
 
Innovatieroadmap
De nu beschikbaar gestelde functies vormen de eerste update in een reeks van vier updates die voor 2017 op de innovatieroadmap staan. SAP heeft ook details vrijgegeven over de drie updates die in het tweede, derde en vierde kwartaal van dit jaar volgen:
- Intelligente setup-wizards. De kwartaalupdates van SAP bevatten onder andere setup-wizards die dankzij machine learning en kunstmatige intelligentie steeds intelligenter worden.
- Betere integratie met andere cloudoplossingen. Ook bevatten deze updates verbeteringen voor cloudintegratie en verbeteringen in de API's voor een hechtere integratie met andere applicaties en legacysystemen.
- Internet of Things- en blockchain-ondersteuning.

Daarnaast komen nieuwe functies beschikbaar op het gebied van Internet of Things en blockchain, waarmee organisaties hun digitale businessmodellen kunnen versterken. Ten slotte gaan partners uitbreidingen ontwikkelingen voor specifieke verticals en verdere lokalisatie.
De focus die SAP legt op de SaaS-markt is niet voor niets. Onderzoeksbureau IDC becijferde dat deze markt jaarlijks met 17 procent groeit, tot 103,9 miljard dollar in 2020.
 
Nieuwe generatie cloud-ERP
Decennia geleden ontwikkelde SAP de eerste generatie ERP-oplossingen en werd daarin marktleider, vertelt Darren Roos, president van SAP S/4HANA Cloud. "Enkele jaren later waren we, samen met enkele andere cloudvendoren, een van de eerste met een cloudgebaseerde ERP-oplossing. Veel cloud ERP-vendoren blijven zich baseren op die oude architectuur, maar SAP heeft geïnvesteerd in de innovatie van een nieuwe generatie cloud-ERP. SAP S/4HANA is gebaseerd op de nieuwste architectuur en bevat de laatste technologische innovaties. Die innovaties in combinatie met SAP's expertise op het gebied van businessmanagement luidt een nieuw tijdperk in van intelligente ERP-oplossingen in de cloud.”

Partners