31-01-2017

Qlik lanceert Qlik Sense Cloud Business voor directe web-based visuele analyses

Deel dit bericht

Qlik lanceert Qlik Sense Cloud Business, een SaaS-oplossing voor visuele analyses. Dit product stelt kleine en middelgrote bedrijven, teams en groepen in staat om op iedere locatie analyses in de cloud uit te voeren, te beheren en te delen.

Qlik Sense Cloud Business wordt ondersteund door de gepatenteerde QIX Associative Indexing Engine en combineert de schaalbaarheid en het prestatievermogen van Qlik Sense in een cloud-omgeving. Qlik verlaagt met de introductie van dit nieuwe product het instapniveau en biedt gebruikers een flexibel en betaalbaar maandabonnement. Daarnaast is Qlik Sense Cloud Business volledig webgebaseerd en hoeven gebruikers niets te downloaden. Hierdoor kunnen bedrijven en teams direct aan de slag met visuele analyses, zonder grote investeringen of commitment voor de lange termijn.

Centraal startpunt
Volgens CTO en SVP Products Anthony Deighton bij Qlik werken mensen steeds vaker op afstand met elkaar samen. “Daarbij is het belangrijk dat iedereen altijd over dezelfde informatie beschikt. Qlik Sense Cloud Business biedt op elk apparaat, waar ook ter wereld, een consistente gebruikerservaring dankzij het responsive design. Dit zorgt ervoor dat teams snel en naadloos kunnen samenwerken. Wij hebben vanuit de wens van de gebruiker BI op basis van selfservice in het leven geroepen. Nu breiden we uit met een cloud-first platform dat bedrijven van elk formaat kunnen inzetten als centraal startpunt voor hun analysestrategie.”

Combineer, visualiseer en deel
Qlik Sense Cloud Business biedt een ‘drag-and-drop’-interface en geavanceerde visualisatiemogelijkheden binnen een responsive HTML5-client. Dit voorziet gebruikers in een handomdraai van datagegedreven inzichten. Met behulp van het intuïtieve design kunnen gebruikers met en zonder technische vaardigheden eenvoudig betekenisvolle analytische applicaties maken, beheren en eraan samenwerken.
Met één klik kunnen inzichten en applicaties zowel binnen als buiten de organisatie gedeeld worden, wat de waarde van data vergroot en bijdraagt aan een snellere en betere besluitvorming. Speciale visuele functionaliteiten helpen om gegevens voor te bereiden, datasets uit verschillende bronnen te combineren en het hele verhaal te tonen dat in de data schuilgaat. Het Associative Model van Qlik, dat gebruikers in staat stelt om alle mogelijke verbanden binnen hun data bloot te leggen, ligt ten grondslag aan deze gebruikservaring.

Eenvoudige samenwerking
Qlik Sense Cloud Business is een virtuele werkplek waar groepen gemakkelijk kunnen samenwerken en data kunnen verzamelen. Speciale governance-functionaliteiten zorgen dat het gebruik en beheer van analytische applicaties eenvoudig, maar ook gecontroleerd blijft. Denk hierbij aan:
· Een werkgebied voor groepen dat teamleden de mogelijkheid biedt om gezamenlijk content en apps te ontwikkelen, bewerken en op te vragen, zonder nadelige gevolgen voor de flexibiliteit.
· Een ruimte voor groepsgegevens waaraan data met consistente en herbruikbare definities kan worden toegevoegd. Dit draagt bij aan een snellere ontwikkeling van nieuwe applicaties, omdat er al bruikbare data voorhanden is.
· Toegangsbeheer om grip te houden op welke gebruikers toegang hebben tot welke applicaties en netwerken.

Met Qlik Sense Cloud Business kunnen organisaties nieuwe gebruikers en applicaties toevoegen wanneer dit nodig is. Qlik Sense Cloud Business maakt gebruik van de best bewezen oplossingen op beveiligingsgebied. Alle upgrades en taken die met de infrastructuur verband houden, worden door Qlik verzorgd.

Prijzen en beschikbaarheid
Meer dan 100.000 gebruikers visualiseren hun data met Qlik Sense Cloud. Qlik Sense Cloud Business is per direct beschikbaar voor 20 euro per gebruiker per maand. Meer informatie over de functies en voordelen van Qlik Sense Cloud.

Partners