24-01-2017

Oracle breidt Cloud Platform uit voor implementatie high-performance applicaties

Deel dit bericht

Oracle breidt haar Oracle Cloud Platform verder uit om het voor klanten aantrekkelijker te maken bedrijfskritische applicaties naar de cloud te verplaatsen. Oracle komt met twee innovaties: de beschikbaarheid van de Oracle Database Cloud Service op bare-metal compute, en nieuwe mogelijkheden voor virtual machine compute, load balancing en storage, allemaal op hetzelfde low-latency, high-performance IaaS-platform.

Met deze uitbreidingen wil het Oracle Cloud Platform gedifferentieerde databaseperformance op elke schaal en diep geïntegreerde IaaS-mogelijkheden bieden. Deze opties zijn beschikbaar voor klanten van elke grootte, die ze kunnen inzetten voor het eenvoudig ontwikkelen, testen en implementeren van hun bedrijfskritische applicaties in de cloud.

Migratie
Volgens President Product Development Thomas Kurian van Oracle bieden de nieuwste investeringen in het Oracle Cloud Platform een duidelijke route voor ontwikkelen, testen en schalen van applicaties – met de Oracle Database of databases van andere partijen. “We bieden klanten de meest uitgebreide aanpak voor wat betreft migreren naar de cloud en het versnellen van hun bedrijfsstrategieën.”

Beheerde dienst
De Oracle Database Cloud Service is op zowel gevirtualiseerde als high-performance bare-metal compute-servers geschikt voor het ontwikkelen, testen en implementeren van enterprise-workloads. De onlangs geïntroduceerde Oracle Database Exadata Express Cloud Service biedt klanten een laaggeprijsde, volledig beheerde dienst – volgens Oracle ideaal voor ontwikkelaars, bedrijfsanalisten en middelgrote organisaties. De Oracle Database Exadata Cloud Service levert de performance die nodig is voor de opslag van bedrijfskritische data en voor transactionele databaseworkloads. Daarnaast stellen het ontwerp van Oracles infrastructuurplatform en zijn gedifferentieerde netwerk Oracle-klanten in staat de Oracle Database te laten draaien op dit IaaS-platform.

Uitbreiding
De nieuwe IaaS-diensten vormen een uitbreiding van de ondersteuning voor web-scale- en enterprise-applicaties. Oracle IaaS biedt nu één-, twee- en vier-core VM-varianten die draaien op hetzelfde low-latency, high-performance Virtual Cloud Network (VCN) als Oracles bare-metal compute-varianten, block volumes en object storage. Oracle zegt hiermee de eerste in de markt te zijn. Daarnaast zijn er met een nieuwe Load Balancing Service drie bandbreedtevarianten bij: 100 Mbps, 400 Mbps en 8 Gbps. Daarmee is te voorzien in verschillende behoeften op het gebied van applicatieverkeer, hoge-beschikbaarheid en beveiliging. Andere uitbreidingen zijn een nieuwe block storage-variant (2 TB) en versleuteling van data-at-rest voor object storage.

Meer informatie: Oracle

Partners