24-01-2017

MarkLogic en Capgemini Nederland sluiten partnership

Deel dit bericht

MarkLogic gaat een samenwerking aan met Capgemini Nederland B.V., een onderdeel van Capgemini Group. Als onderdeel van het partnership wordt de database van MarkLogic een vast onderdeel van het dienstenaanbod van Capgemini in de Benelux. MarkLogic is aanbieder op het gebied van NoSQL-databases.
 
Big data wordt door veel organisaties vooral geassocieerd met omvangrijke data lakes. Een dergelijke data-infrastructuur kan echter zorgen voor veel complexiteit. Organisaties die optimaal gebruik willen maken van big data, en ook willen blijven voldoen aan wetgeving, kiezen daarom steeds vaker voor een NoSQL-database. Hiermee kunnen zij grote volumes aan heterogene data gesegmenteerd beheren, wat een uiterst flexibele en snel inzetbare informatiehuishouding oplevert.

Realtime inzicht
Zowel Capgemini als MarkLogic zijn sterk vertegenwoordigd in de financiële sector en de overheidsmarkt. In beide sectoren gelden strenge wettelijke regels voor databeheer, en is er bovendien veel behoefte aan realtime inzichten uit grote hoeveelheden data. Beide partijen verwachten dat organisaties in deze sectoren de komende jaren het meeste zullen profiteren van de samenwerking.

Hechte samenwerking
Volgens Arnout Arntz, CTO Financial Services Insights & Data bij Capgemini is dit partnership de kroon op een hechte samenwerking in de Benelux de afgelopen twee jaar. “MarkLogic vertegenwoordigt een nieuwe generatie databases die slimme integratie van data uit verschillende bronnen mogelijk maakt.”
Jurriaan Krielaart, Territory Director Northern Europe bij Marklogic meent dat organisaties steeds meer behoefte hebben aan NoSQL-databases die voldoen aan hun operationele en transactionele eisen, en daarnaast helpen om te blijven voldoen aan strenge wettelijke regels. “MarkLogic biedt hiervoor een ideale oplossing. We verwachten de komende tijd intensiever met Capgemini te gaan samenwerken om onze gedeelde klanten beter te kunnen bedienen.”

Meer informatie: MarkLogic

Partners