23-01-2017

Transceptor Technology lanceert tijdreeksdatabase SiriDB

Deel dit bericht

De Nederlandse startup Transceptor Technology heeft de tijdreeksdatabase SiriDB beschikbaar gemaakt. SiriDB is opgezet om time series data te analyseren en aggregeren vanuit elke bron, van IoT, financiële transacties tot elke andere tijdgebaseerde datameting.

SiriDB is een in native C geschreven open source database, bedoeld om grip te krijgen op eindeloze time series en is geoptimaliseerd om mee te groeien met insert en query behoeften. Time series data komen voor wanneer dezelfde metingen worden gedaan op een reguliere basis. Iedere meting over tijd voldoet volgens Transceptor Technology aan de term time series, voorbeelden zijn temperatuur, neerslag, cpu gebruik, aandelenkoers en zelfs zonnevlekken.

Time series database
Time series bestaan uit collecties van datapunten die meestal verzameld zijn op vaste tijdstippen. Deze datapunten kunnen worden gebruikt om te analyseren wat er in het verleden is gebeurt om zo de toekomst te voorspellen, of om een andere analyse uit te voeren. Deze analyses kunnen helpen bij het vinden van patronen, trends, cycli, afwijkingen, variabiliteit, tariefveranderingen en nog veel meer. SiriDB geeft de mogelijkheid om data snel te analyseren.

Features
Robuust - Het clusteringmechanisme van SiriDB voorziet in de mogelijkheid om de database te updaten en te onderhouden terwijl deze online blijft.
Schaalbaar - Een poolmechanisme kan pools on the fly toevoegen wanneer nodig. Wanneer er een pool wordt toegevoegd verdeelt de database automatisch de data over de beschikbare pools, zo worden alle capaciteiten optimaal benut.
Snel - SiriDB gebruikt een bijzonder algoritme om zo de time series data op te kunnen slaan zonder het gebruik van volumineuze indexen. Dit algoritme staat een eigen query taal toe om query’s te verspreiden over alle pools, dit versnelt het opvragen van data enorm.

SiriDB is als open source beschikbaar onder de MIT licentie, clusterfunctionaliteit inbegrepen.
Meer informatie op siridb.net of op github.

Partners