13-01-2017

Vijftig teams strijden in driedaagse Dutch Blockchain Hackathon

Deel dit bericht

Van 10 tot 12 februari vindt in Groningen de driedaagse Dutch Blockchain Hackathon plaats. Deze Hackathon wordt ondersteund door een groot aantal bedrijven en overheidsorganisaties en daagt teams uit om de beste Blockchain-gebaseerde oplossingen te presenteren.

Vijftig teams gaan met elkaar concurreren om een prijzenpot van 50.000 euro. Dat gebeurt binnen de vijf tracks Identity, Energy, Future of pensions, Reinventing Government en International trade & entrepreneurship. Op vrijdag 10 februari wordt Dutch Blockchain Hackathon geopend door ambassadeur Prins Constantijn van StartupDelta en initiator en directeur Rutger van Zuidam van DutchChain, waarna per track een briefing volgt en de strijd begint. Zondag 12 februari zijn de finale pitches en worden de prijzen uitgereikt, 10.000 euro per track. Dutch Blockchain Hackathon vindt plaats in The Big Building, Achterweg 1 te Groningen. Op de website van Dutch Blockchain Hackathon kan men zich registreren, elk teamlid moet dat persoonlijk doen.

Pre-Hackathon meetup
Op 18 januari is er een Pre-Hackathon meetup bij Deloitte in Rotterdam, waarbij onder andere vertegenwoordigers van de AFM en De Nederlandsche Bank de Innovation Hub presenteren. De community van de Dutch Blockchain Hackathon telt inmiddels meer dan 700 leden.

Overbruggen
De Dutch Blockchain Hackathon wil de kloof overbruggen tussen organisaties en op Blockchain gebaseerde oplossingen stimuleren binnen het hele ecosysteem van overheden, bedrijven, wetenschap en startups. De adviesraad van de Dutch Blockchain Hackathon bestaat uit Bas Eenhoorn, Peter den Oudsten, Claudia Zuiderwijk, Willem Vermeend, René Penning de Vries, Lex Hoogduin en Mark Buitenhek.
De Dutch Blockchain Hackathon wordt ondersteund door een groot aantal zakelijke en bestuurlijke partners waaronder Deloitte, AFM, ING, Gemeente en Provincie Groningen, Ministerie van Economische Zaken, Kamer van Koophandel, Nederlandse Gasunie, Exact, De Nederlandsche Bank, APG, IBM, Holland Fintech, Dutch Digital Delta, Microsoft, Nuon, PGGM en enkele andere.

Meer informatie: Dutch Blockchain Hackathon

Partners