03-01-2017

ORTEC lanceert Data Science business unit

Deel dit bericht

ORTEC lanceert de gespecialiseerde business unit ORTEC Data Science om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar ondersteuning op het gebied van digitale transformatie. Albert Bogaard, oprichter van Parkmobile International en partner van ORTEC, wordt CEO van het nieuwe initiatief. ORTEC is aanbieder van optimalisatiesoftware en analyse-oplossingen.

ORTEC Data Science wil organisaties ondersteunen en begeleiden in hun digitale transformatie. De focus ligt daarbij op het opbouwen van kennis en kunde op het gebied van data science, het detacheren van data scientists, de uitvoering van big dataprojecten en de ondersteuning van het C-level in organisaties op strategisch en programmaniveau. De nieuwe business unit heeft daarbij de beschikking over een uitgebreid team van ervaren data scientists, business consultants en programmamanagers.

Specialisatie
ORTEC Data Science is gespecialiseerd in machine learning, artificial intelligence, meta-heuristieken en optimalisatie, met name in gebieden als HR analytics, marketing analytics en smart energy. Daarbij wordt gebruik gemaakt van technologieplatformen als Microsoft Azure en Cortana, Salesforce, IBM Watson en AIMMS. De kennis en kunde op het gebied van analytics wordt aangeboden via The Analytics Academy - het prijswinnende opleidingsinstituut van de Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Data Science en ORTEC.

Driekoppige directie
Volgens CEO Albert Bogaard van ORTEC Data Science heeft bij veel organisaties de digitale transformatie op dit moment een grote prioriteit. “Bedrijven en instellingen willen de waarde uit hun data optimaal benutten, maar weten niet goed waar te beginnen en hoe dit te verankeren binnen hun dagelijkse bedrijfsvoering. Om succes op lange termijn te bereiken en écht datagedreven te worden, is een partner zoals ORTEC Data Science voor organisaties onmisbaar.”
In de directie van ORTEC Data Science krijgt Albert Bogaard gezelschap van Lex Knape (Chief Data Science Officer) en Patrick Hennen (COO). Beiden zijn al actief bij ORTEC in leidinggevende posities.

Meer informatie: ORTEC

Partners