14-12-2016

Software AG neemt Artificial Intelligence bedrijf Zementis over

Deel dit bericht

Software AG neemt Zementis over. Zementis is gevestigd in San Diego, Californië en biedt software voor Deep Learning, een fundamentele technologie voor machine learning, data science en de ontwikkeling van Artificial Intelligence.

Software AG ziet de huidige AI en machine learning als de basis voor een nieuwe generatie van Internet of Things-applicaties, zoals zelfrijdende auto’s, persoonlijke digitale assistenten, medische diagnoses, preventief onderhoud en robottechnologie. Software AG maakt al gebruik van Zementis’ ADAPA (Adaptive Decision and Predictive Analytics) in haar Digital Business Platform. Dit biedt bedrijven directe inzichten ten behoeve van real-time business analytics. De combinatie van Software AG’s real-time streaming analytics met ADAPA predictive analytics, levert precieze bedrijfs- en technische inzichten in klantgedrag, marktdynamiek en veiligheidsrisico’s.

Unieke inzichten
Machine learning en AI vormen de kern voor de ontwikkeling van slimmere IoT-applicaties en bieden daarmee belangrijke mogelijkheden voor innovatieve bedrijven. Om sneller inzicht te verschaffen in relevante data, richt Zementis zich op voorspellende modellen – van statistische algoritmen tot complexe, voorspellende modellen en deep learning-capaciteiten - voor bedrijfskritische applicaties zoals risicometing, het opsporen van fraude en toekomstig onderhoud.
Volgens Karl-Heinz Streibich, Chief Executive Officer van Software AG, is de impact van het Internet of Things wereldwijd erkend, maar door predictive analytics, machine learning en streaming analytics met elkaar te combineren, ontstaan unieke inzichten. “Deze combinatie heeft een gigantische rol gespeeld in de recente strategische IoT-partnerships die Software AG heeft gesloten. Zo heeft Software AG afgelopen maanden ook bekendgemaakt met Bosch, Dell en Cumulocity strategische allianties te hebben gesloten.”

Meer informatie: Software AG

Partners