05-12-2016

Dimension Data publiceert voorspellingen voor 2017

Deel dit bericht

Dimension Data publiceert haar belangrijkste IT-voorspellingen voor 2017. Eigendom van en toegang tot data en metadata zijn volgend jaar de belangrijkste thema’s.

Volgens Ettienne Reinecke, Chief Technology Officer van Dimension Data, draait digitalisering om het bouwen van klantgebaseerde bedrijfsmodellen binnen de IT, waaronder het netwerk, datacenter, applicaties en andere on-premise en/of cloudgebaseerde infrastructuuronderdelen. “Een digitaliseringsstrategie bestaat niet – enkel een strategie in een digitale wereld. Terwijl het digitale tijdperk bij sommige organisaties voor onzekerheid zorgt, biedt het ook nieuwe mogelijkheden en onbegrensd potentieel.”

Inzicht in klantgedrag
Volgens Reinecke zijn eigendom van, en toegang tot data – en metadata – de belangrijkste thema’s. “Aankomend jaar zal beheer en ownership van data en metadata het onderwerp van menige discussie en conflict zijn. Data en metadata zijn het ‘goud’ dat organisaties inzicht geeft in klantgedrag. Daarnaast kunnen organisaties dankzij metadata specifieke gedragspatronen identificeren, businessinzichten vergaren en weloverwegen zakelijke beslissingen nemen.”

Ownership
Om die reden gaan bedrijven metadata steeds beter beschermen en wordt het aantal mensen dat toegang tot data heeft, beperkt. “Organisaties willen niet alleen vanwege compliance-redenen ownership en beheer over hun data; ze willen de data gebruiken voor analyses. We verwachten dat dit voor discussies zal zorgen tussen bedrijven en hun cloudproviders. Bijvoorbeeld over waar de ownership-grenzen liggen, met name voor wat betreft metadata. We voorspellen dat deze kwestie voor flink wat getouwtrek zal zorgen.”

Andere IT-trends die Dimension Data voorspelt voor 2017

 • Intelligentie stimuleert voorspellende cybersecurity
  Cybercrime doet goede zaken. De afgelopen jaren hebben cybercriminelen hun onrechtmatig verkregen verdiensten geïnvesteerd in de ontwikkeling van meer geraffineerde mogelijkheden, gebruikmakend van geavanceerde technologieën. Ondanks continue innovaties in de cybersecurity-industrie blijven de oplossingen reactief van aard. Cybersecurity zal meer voorspellend worden in plaats van proactief.
 • Machines onderdeel van de werkplek van morgen
  Er ontstaat een nieuwe generatie op het werk, en het zijn niet de millennials of Generatie Z – het zijn machines. Het duurt niet lang meer totdat hologrammen, augmented reality en virtual reality van B2C overstappen naar B2B. Over twee of drie jaar zorgen deze technologieën voor een fundamentele transformatie van de werkplek.
 • Het Internet of Things komt zijn big-databelofte na
  Steeds meer big-dataprojecten ondergaan meerdere updates per jaar – grotendeels vanwege het Internet of Things (IoT). IoT maakt het mogelijk om meerdere specifieke patronen te onderzoeken, die bepaalde bedrijfsresultaten opleveren – en dat gebeurt steeds vaker realtime. Dit zorgt voor meer investeringen en snellere resultaten voor wat betreft big-dataprojecten.
 • Containertechnologie is de nieuwe disruptor in het datacenter en de belangrijkste enabler voor hybrid IT
  In 2017 zien we meer gebruik van containers, maar de overgang naar een volledig gecontaineriseerde wereld laat nog een aantal jaar op zich wachten. Daarnaast zien we steeds meer gebruik van network function virtualisation (NFV) bij de overstap naar de cloud van bestaande netwerken, en nieuwe netwerken die worden ontworpen met de hybrid cloud in het achterhoofd.

Meer informatie over de IT-voorspellingen van 2017.
Bekijk de video.

Partners