23-11-2016

Talend door Forrester als leider gepositioneerd in Big Data Fabric rapport

Deel dit bericht

Talend maakt bekend dat Forrester Research Talend positioneert als leider in het nieuwe marktrapport The Forrester Wave: Big Data Fabric, Q4 2016. Forrester noemt Talend Data Fabric een uiterst schaalbaar en goed presterend big data platform, dat diverse toepassingen voor big data ondersteunt.

Forrester Research constateert dat de Big Data markt groeit omdat enterprise-architecten Big Data Fabric beschouwen als strategisch platform dat geavanceerde toepassingen en inzichten ondersteunt. Bedrijven moeten bij de keuze voor een oplossing letten op belangrijke criteria, zoals een scale-out architectuur, beveiliging, automatisering en het kostenplaatje. Forrester schat dat in 2018 100 procent van alle grote ondernemingen voor Big Data-analyse gebruik zullen maken van Hadoop en/of soortgelijke technologieën zoals Spark.
 
Datagedreven
CEO Mike Tuchen van Talend vindt het een eer aangewezen te worden als leider in het rapport van Forrester. “Ik geloof dat dit rapport de leiderschapspositie van Talend bevestigt op het gebied van Big Data en de waarde, flexibiliteit en ondersteuning aantoont die we als organisaties bieden om meer datagedreven te worden. Ook uit andere hoge positioneringen in belangrijke marktrapporten, positieve recensies door gerenommeerde technische vakpublicaties en uiteraard verklaringen van onze klanten, blijkt dat Talend een goede keuze is voor bedrijven die hun voordeel willen doen met Big Data.”

Score
Talend kreeg de hoogst mogelijke score in de categorie ‘Data Management’. Deze categorie omvat de criteria: metadata, datakwaliteit, data-governance en databeveiliging. Tevens kreeg Talend de hoogste score voor de criteria dataconnectiviteit, datatransformatie, selfservice, samenwerking en klantenkring.

Native MapReduce- en Spark-code
Talend Data Fabric vereenvoudigt Big Data-integratie met behulp van grafische tools en native MapReduce- en Spark-code. Gebruikers kunnen data in Hadoop laden, bewerken, verrijken en opschonen. Daarbij kunnen ze profiteren van Hadoops’ prestatievermogen en schaalbaarheid voor het versnellen van dataverwerking. Het platform van Talend biedt functionaliteiten voor Big Data, data-integratie, masterdata management, datapreparatie en applicatie-integratie binnen één omgeving.

Meer informatie over Talend Data Fabric
Meer informatie het rapport Forrester Wave: Big Data Fabric, Q4 2016

Partners