21-11-2016

Celonis wint de EY Ondernemer van het Jaar 2016 Award

Deel dit bericht

Celonis heeft de Duitse EY Entrepreneur Of The Year 2016 Award gewonnen. Een onafhankelijk panel prees de startup en leverancier van Process Mining-technologie voor haar indrukwekkende groeipercentage en innovatiegeest.

De EY Award ‘Entrepreneur Of The Year’ is als de Oscar voor ondernemende prestaties, zegt voorzitter van de Raad van Bestuur Hubert Barth bij EY Duitsland, bij de opening van het evenement. "Het is bedoeld om ondernemers te eren die de gave hebben hele bedrijfstakken te veranderen, mensen te inspireren, dromen te laten uitkomen en verantwoordelijkheid te nemen". Dr. Manfred Wittenstein, voorzitter van de jury, voegt toe: "Startups spelen een steeds belangrijkere rol omdat zij het fundament van onze economie vernieuwen".

Awards
Celonis zegevierde tegen een sterke concurrentie. Opgericht in 2011 door toenmalige studenten van de Technische Universiteit van München, behoorde het bedrijf al snel tot de top op het gebied van de opkomende Big Data technologie ‘Process Mining’. Het is zeker niet de eerste prijs die Celonis in de wacht sleept: eerdere awards zijn de Deloitte Fast50 Award als Duitsland's snelst groeiende technologiebedrijf, de SAP HANA Innovation Award en de KfW Banking Ondernemerschap Award.

Investeringen
Celonis Process Mining wordt gebruikt door Fortune 500 bedrijven en een groot aantal kleine en middelgrote bedrijven in meer dan 25 landen en 16 verschillende bedrijfstakken. In 2015 startte SAP een samenwerking met de startup en voegde ‘SAP Process Mining door Celonis’ toe aan haar wereldwijde productportfolio. Het succes van Celonis overtuigde onlangs de Facebook investeerders Accel en 83North (voorheen Greylock IL) om 27,5 miljoen dollar te investeren in een Series A funding. In de eerste vijf jaar is Celonis op eigen kracht uitgegroeid tot een omzet van meer dan 10 miljoen dollar. Om de business in de VS een boost te geven, werd een nieuw kantoor in New York geopend, naast de vestigingen in München en 's-Hertogenbosch.

Meer informatie: Celonis

Partners