21-11-2016

Microsoft kondigt lidmaatschap Linux Foundation aan

Deel dit bericht

Microsoft heeft verschillende producten en samenwerkingen aangekondigd tijdens het developercongres Microsoft Connect(); 2016. Microsoft biedt developers meer keuzemogelijkheid in de tools die zij kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van intelligente cross-platform apps en services, onder andere Visual Studio voor Mac. Ook werd het bedrijf lid van de Linux Foundation om beter samen te werken met de open source community, verwelkomde het Google bij de onafhankelijke .NET Foundation, en werkt het nu samen met Samsung om .NET developers de mogelijkheid te geven apps te bouwen voor meer dan vijftig miljoen Samsung-apparaten wereldwijd.

Scott Guthrie, Microsoft Cloud & Enterprise Executive Vice-President, toonde tijdens het event een preview van Visual Studio voor Mac. Visual Studio stelt developers in staat cloud- en mobiele apps te ontwikkelen. Daarnaast toonde hij een preview van de nieuwe versie van de bekende SQL Server-database met ondersteuning voor Linux, Linux-gebaseerde Docker-containers en Windows-omgevingen. Als laatste kwam de Azure App Service voor Linux aan bod, met ondersteuning voor Containers. “We willen developers helpen meer te bereiken en voordeel te halen uit de marktverschuiving richting cloud-first en mobile-first ervaringen met gebruik van zelfgekozen tools en platforms”, zegt Guthrie. “Door samen te werken met de community om open, flexibele en intelligente tools en clouddiensten te bieden, helpen we iedere developer meer te bereiken.”

Samenwerken met community
Om nauwer samen te werken met de open source community, is Microsoft Platinum Member geworden van de Linux Foundation. Klanten profiteren van dit lidmaatschap dankzij de verbeterde samenwerking en innovatie binnen een divers ecosysteem. “Als Platinum Member van de Linux Foundation kan Microsoft beter samenwerken met de open source community om zo meer mensen innovatieve, mobiele en cloudervaringen te bieden”, zegt Jim Zemlin, Executive Director van de Linux Foundation. “Microsoft heeft veel bijgedragen aan verschillende projecten. We zien nu dat de onderneming ook meer betrokken raakt bij open development.”

Samsung’s Tizen
Microsoft is een actief lid van de open source community geworden, deels vanwege de populariteit van open source en het cross-platform applicatieframework .NET Core. De toevoeging van Google aan de Technical Steering Group van de .NET Foundation versterkt de levendigheid van de .NET developer community, alsmede de inzet van Google om een open platform te creëren, dat bedrijven en developers ondersteunt die standaard gebruikmaken van .NET. Andere toonaangevende bedrijven rekenen ook op .NET Core voor hun eigen commerciële producten. Zo introduceerde Samsung een preview van zijn Visual Studio-tools voor Tizen. Developers kunnen gebruikmaken van de tools om .NET-apps te bouwen voor het Tizen-besturingssysteem dat actief is op miljoenen tv’s, draagbare apparaten en IoT-apparaten van Samsung.

Visual Studio voor Apple Mac
Microsoft heeft verschillende aankondigingen uitgelicht, die zijn gericht op het helpen van developers om zelfgekozen tools te gebruiken om Android-, iOS- en Windows-apps te creëren, die worden ondersteund door Linux of Windows Server. Hieronder vallen:
· een preview van de SQL Server op Linux biedt een voorvertoning van de SQL Server voor Linux en Linux-gebaseerde Docker-containers, alsmede Windows;
· een preview van de nieuwe Visual Studio voor Mac biedt een geïntegreerde macOS-ontwikkelomgeving voor het bouwen van mobiele, cloud-, en macOS-apps;
· een preview van de beschikbaarheid van Azure App Service voor Linux, met ondersteuning voor Containers biedt native Linux-ondersteuning voor Node.js en PHP stacks op Azure App Service, en stelt developers in staat hun eigen Docker-formatted containerimage te gebruiken.

Betere apps via de intelligente cloud
De meest invloedrijke apps maken gebruik van data om tevreden gebruikers en bedrijfsresultaten te realiseren. Microsoft presenteerde mogelijkheden en services die het voor developers eenvoudiger maken om grote hoeveelheden data om te zetten in persoonlijke, intelligente en voorspellende applicaties.
· Beschikbaarheid SQL Server 2016 Service Pack 1 maakt database-innovaties toegankelijk voor meer applicaties binnen verschillende productversies.
· De beschikbaarheid van Azure Data Lake services, Azure Data Lake Analytics en Data Lake Store zorgt ervoor dat developers en datawetenschappers nu data van petabyte-formaat kunnen opslaan en verwerken. Deze bestanden zijn voorzien van parallelle analytics en security van het hoogste niveau voor inzicht in data van allerlei formaten, vormen en snelheden.

End-to-end developerervaring
De oplossingen van Microsoft veranderen mee met de behoeften van de developers. Met Visual Studio, SQL Server, Windows, Office en Azure wil Microsoft het meest complete platform bieden voor applicatie-innovatie op zowel mobiel als cloudgebied.
· Visual Studio Mobile Center brengt cloud- en life cycle-diensten als continuous integration-, continuous automated testing-, continuous distribution- en continuous feedback-functionaliteit samen, die developers helpen apps te bouwen, te testen, te verspreiden en te monitoren. Het gaat dan om apps die zijn gebouwd in Objective-C, Swift, Java, Xamarin en React Native voor Android-, iOS- en Windows-apparaten.
· Visual Studio 2017 Release Candidate bevat nieuwe mogelijkheden om developers te helpen productiever te zijn voor elke applicatie en elk platform.
· Visual Studio Team Foundation Server 2017 en Azure Application Insights zijn nu beschikbaar en bieden een verbeterde samenwerking en DevOps-platform voor cloud-first en mobile-first scenario’s.

Meer informatie, achtergronden en persmaterialen op de speciale Connect(); 2016-website.

Partners