04-11-2016

Jaarbeurs introduceert in 2017 beursconcept Data & Cloud Expo

Deel dit bericht

Jaarbeurs maakte tijdens de vakbeurzen Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event 2016 bekend afscheid te nemen van de twee laatstgenoemde beursconcepten. In plaats van Storage Expo en The Tooling Event introduceert de organisator vanaf 2017 Data & Cloud Expo.

Met deze beslissing speelt Jaarbeurs in op de behoeften van exposanten en bezoekers, die steeds meer interesse tonen in datamanagement en cloud computing. Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo vormen een nieuwe beurscombinatie die voor het eerst plaatsvindt op 1 en 2 november 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Cloudthema's
De rol van IT-beheer en storage is binnen organisaties veranderd. Door cloudoplossingen zijn fysieke datacenters niet altijd binnen bedrijven georganiseerd, maar worden gehost door externe providers. Volgens Gartner zal een 'no cloud'-beleid in 2020 zelfs net zo zeldzaam zijn als een 'no internet'-beleid vandaag de dag. Ook uit de voorinschrijvingen voor de seminars en sessies van de huidige beurzen in 2016 komen de veranderende informatiebehoeften naar voren. Bij Storage Expo bleek maar liefst 49 procent van de bezoekers interesse te hebben in cloudstorage en file-sharing. Bij The Tooling Event is verhoudingsgewijs de grootste groep geïnteresseerd in cloudthema's. Daarvan geeft 34 procent van de bezoekers blijk van interesse. Door het veranderde IT-landschap dekken de titels Storage Expo en The Tooling Event niet langer de lading. Daarom start Jaarbeurs in 2017 met het nieuwe event Data & Cloud Expo, dat een nieuwe eventcombinatie zal vormen met Infosecurity.nl.

Sterker inhoudelijk programma
Volgens brand manager Ivo Meertens van Jaarbeurs verandert de rol van IT-beheer en storage continu. “Met het concept Data & Cloud Expo verschuiven we nu de focus van beheer, storage en security naar data, cloud en security. Naast een overzichtelijker beursvloer levert dit nieuwe concept ook een sterker inhoudelijk programma met meer sessies."

Partners