31-10-2016

Elastic neemt behavioral analytics-aanbieder Prelert over

Deel dit bericht

Elastic heeft het in 2008 opgerichte Prelert overgenomen, dat aanbieder is op het gebied van behavioral analytics technologie. Elastic is ontwikkelaar van Elasticsearch en de Elastic Stack, een wereldwijd veelgebruikte collectie van open source oplossingen voor bedrijfskritieke onderwerpen als search, logging en analytics.

Elastic zal de technologie van Prelert integreren in de Elastic Stack en het in 2017 als deel van haar abonnementenpakket  aanbieden. Klanten van Elastic verkrijgen met het pakket meer mogelijkheden om complexe vraagstukken op het gebied van cybersecurity, fraud detection en IT operations analytics te monitoren.

Alerts
Prelert ontwikkelt oplossingen voor de automatische ontdekking van afwijkingen in grote complexe datasets en voorspellingen van actie en uitkomsten, zonder dat gebruikers veel kennis van data science moeten hebben. De voorspellende modellen van Prelert passen machine learning technieken toe op zowel historische en realtime continue datastreams en met behavioral analytics berekent de software de waarschijnlijkheid van gebeurtenissen. Ingebouwde alerts en meldingsprocessen tonen gebruikers waarom iets gebeurt en wat er met de informatie gedaan kan worden.

Inzicht
Steeds meer bedrijven, van startups tot grote ondernemingen, verwerken grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data in Elasticsearch. Omdat voor veel van deze bedrijven ‘search’ het fundament is voor complexe vraagstukken, heeft Prelert een Elastic Stack integratie gebouwd om gebruikers van Elasticsearch te voorzien van een geautomatiseerde manier om inzicht uit hun data te halen. Gebruikers kunnen hiermee veelvoorkomende problemen in hun groeiende datavolume oplossen zoals: ontdekken van securityproblemen en afwijkingen in logdata; ontdekken van verborgen fraudepatronen; complexe gebeurtenissen aan elkaar verbinden om vroegtijdig alerts te krijgen enzovoort.

Het in 2012 opgerichte Elastic is wereldwijd aanbieder van software om gestructureerde en ongestructureerde data in realtime gebruiksklaar te maken. Elastic heeft haar hoofdkantoren in Amsterdam en Mountain View, Californië. Meer informatie: www.elastic.co

Partners