04-10-2016

HPE gaat hybride cloudoplossing met Microsoft Azure leveren

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise heeft de eerste details onthuld van de aankomende HPE | Microsoft Azure Stack oplossing. Dit geïntegreerde systeem moet de slagvaardigheid en flexibiliteit verhogen van organisaties met behulp van services die volledig compatibel zijn met Azure. De Infrastructure-as-a-Service en Platform-as-a-Service worden in het eigen on-premise datacenter van organisaties geleverd. Ook introduceert HPE nieuwe consulting services voor de hybride clouddiensten van Azure. Deze helpen organisaties en service providers bij een succesvolle implementatie van Azure Stack. Bovendien heeft HPE zijn Flexible Capacity en de ondersteuning voor Azure vernieuwd.

Organisaties wenden zich tot een hybride cloudstrategie, die zowel een private als een publieke cloud bevat. Deze strategie zorgt niet alleen voor minder kosten en hogere flexibiliteit, maar zorgt ook voor het behoud van de nodige controle. Met het gebruik van Azure Stack, versterkt door de geïntegreerde systemen van HPE, zijn organisaties en service providers in staat om de snelheid en eenvoud van de publieke cloud te realiseren, en dit te combineren met de kosteneffectiviteit en security van een on-premise private cloud. De oplossing is door HPE en Microsoft gezamenlijk ontwikkeld en biedt organisaties in hun eigen datacenter een hybride cloudplatform van Azure, die ook compatibel is met de publieke cloudservices van Azure.

Juiste mix
Paul Miller, Vice President of Marketing van Converged Data Center Infrastructure bij Hewlett Packard Enterprise ziet dat veel organisaties Azure in hun datacenters willen hosten voor performance, security of compliance. “Vanzelfsprekend zijn service providers op zoek naar services die compatibel zijn met Azure, om bijvoorbeeld datasoevereiniteit of andere gerichte diensten te leveren. HPE werkt samen met Microsoft om de juiste mix van on- en off-premises Azure services te leveren met ingebouwde security, operations management, een ‘pay-as-you-go-pricing’ en de expertise die zorgt voor flexibiliteit en kostenbesparingen voor enterprise workloads.”

HPE ProLiant DL380
De HPE | Azure Stack oplossing wordt gebouwd op ’s werelds meest verkochte server, de HPE ProLiant DL380, als een volledig compute-, storage-, networking- en softwaresysteem. IT-operators en developers kunnen met een consistent en gelijkmatig portal snel toegang krijgen tot zowel publieke als private cloudservices van Azure. Daardoor kunnen ze snel gebruikmaken van cloud resources, applicaties bouwen en bovendien verplaatsen ze applicaties eenvoudig tussen de publieke cloud van Azure en de Azure Stack die on-premises draait.
Verbeteringen aan HPE Flexible Capacity verbreden de mogelijkheden om Azure services toe te voegen als onderdeel van de ‘pay-as-you-go’-oplossing voor hybride IT. Daarnaast heeft HPE plannen om de HPE | Azure Stack oplossing binnen Flexible Capacity te ondersteunen voor een ‘pay-as-you-go’ ownershipmodel en een gezamenlijke facturering van publieke en private clouds.

Lagere operationele kosten
Het is mogelijk om de HPE | Azure Stack oplossing samen met HPE Operations Bridge software te implementeren. Dit biedt een analysegedreven, geautomatiseerde operations managementoplossing voor het beheren van Azure private cloud, Azure public cloud en traditionele IT. Daarmee verminderen de operationele kosten en de complexiteit met functies als causale en voorspellende analyses, geautomatiseerde sanering en integratie met Microsoft System Center.
Ook bieden de hybride cloudoplossingen van HPE multi-cloud ondersteuning, waardoor organisaties en service providers cloudomgevingen zoals Azure, Amazon Web Services, VMware en OpenStack kunnen beheren.

Veilige hybride cloudservices
Bij lanten die cloudtechnologie omarmen, is security van groot belang. Als de HPE | Azure Stack oplossing met HPE SecureData geïmplementeerd is, worden cloudservices op verschillende manieren beschermd. Zo worden gevoelige data binnen de publieke en private cloud van Azure beveiligd. Bovendien biedt HPE SecureData samengevoegde beveiligingsinformatie en eventmonitoring als het is ingezet met HPE Security ArcSight.
De HPE | Azure Stack oplossing bevindt zich in het eigen datacenter van een organisatie en daardoor voldoet het aan alle vereisten op gebied van security en compliance. Via een samengevoegde security en eventmonitoring zijn user security controls, Azure private cloud en traditionele IT voorzien van beveiliging.

Ondersteunende services
Om klanten voor te bereiden op een succesvolle implementatie, biedt HPE Consulting for Azure Hybrid Cloud nieuwe services voor advies- en implementatieconsulting. Dit omvat security, workloadmigratie, identity, netwerk, back-up en herstel. Daarnaast verbreedt de wereldwijde ondersteuning voor Azure public en hybrid cloud services de IT-capaciteit van organisaties om te innoveren door monitoring en routinematige beheerverantwoordelijkheden uit te besteden met HPE Datacenter Care-Operational Support Services.

Beschikbaarheid
De HPE | Microsoft Azure Stack oplossing wordt half 2017 verwacht. HPE Consulting for Azure Hybrid Cloud services zijn nu al beschikbaar om organisaties te helpen bij het plannen van hun Azure Stack implementaties. Op het hoofdkantoor van HPE in Amstelveen vinden drie sessies plaats, waar HPE informeert over de mogelijkheden op gebied van private, public en hybrid cloud. Ga voor meer informatie naar de presentatieochtend 'Journey to Microsoft Centric Hybrid Cloud’.
Voor klanten die Azure cloud services willen draaien in hun datacenter voor Windows en Linux workloads, is de HPE Hyper Converged 250 for Microsoft Cloud Platform System Standaard per direct beschikbaar.
 

 

Partners