03-10-2016

SAS en SKARP introduceren business analytics-oplossing voor woningcorporaties

Deel dit bericht

SAS heeft een strategische overeenkomst gesloten met SKARP, specialist in informatievoorziening bij woningcorporaties. Binnen de overeenkomst treedt SKARP op als Managed Analytics Service Provider en biedt het de SAS Visual Analytics-oplossing aan via het eigen cloud-platform. De oplossing is per direct beschikbaar.

Volgens CEO Richard van der Zee van SKARP professionaliseren corporaties in hoog tempo tot efficiënte organisaties met een grote informatiebehoefte. Ook de buitenwereld vraagt om meer steeds meer transparantie. “Voldoen aan deze groeiende behoefte aan kwalitatieve stuur- en verantwoordingsinformatie brengt echter ook aanzienlijke kosten met zich mee. Wij bieden met ons platform hiervoor een oplossing in de vorm van een datawarehouse gebaseerd op sectorstandaarden. Wat ontbrak was een presentatie- en analyse-omgeving. Door deze samenwerking met SAS bieden we corporaties vanaf nu een totaaloplossing in de vorm van Analytics-as-a-Service.”

Flexibel en schaalbaar
Via het online platform van SKARP kunnen woningcorporaties gebruikmaken van kant-en-klare dashboards met daarop indicatoren volgens de definities van toezichthouders. Ook kunnen corporaties eenvoudig zelf management dashboards en rapportages creëren en analyses uitvoeren. Daarmee is er snel inzicht in de meest belangrijke stuur- en verantwoordingsindicatoren. SAS Visual Analytics biedt daarvoor een gebruiksvriendelijke self-service interface. Doordat de omgeving in de cloud wordt gehost profiteren corporaties bovendien van een schaalbaar en flexibel platform dat zij op abonnementsbasis kunnen afnemen. Daarmee zijn er geen grote investeringen in hardware en software vereist en is er minimale implementatietijd.  

Flexibele manier
SKARP heeft veel kennis van de​ uitdagingen en kansen in corporatiemarkt en is daarmee een waardevolle nieuwe partner, meent Managing Director Bert Boers van SAS Nederland. “Met deze samenwerking brengen we geavanceerde analytics eenvoudig binnen handbereik van woningcorporaties. Door SAS Visual Analytics aan te bieden via het cloud-platform krijgen business professionals op een flexibele manier overal en altijd inzicht in hun groeiende hoeveelheid data en nemen zij sneller betere beslissingen.”

Meer informatie: SKARP

Partners