30-09-2016

Masterclass Succesvol met DevOps naar een wendbare organisatie

Deel dit bericht

Managementadviesbureau Quint Wellington Redwood en IT-innovator Xebia helpen organisaties bij de overstap van een traditionele organisatiestructuur naar DevOps, een meer flexibele en wendbare vorm. In een gezamenlijke masterclass op 4 november 2016 laten Quint en Xebia zien hoe de achterliggende principes van DevOps en de cultuur die daardoor ontstaat cruciaal zijn voor het creëren van wendbare organisaties.

De gratis masterclass biedt inzichten en praktische handvatten om een DevOps-transformatie goed te bootstrappen en is van waarde voor zowel organisaties die aan het begin staan van hun DevOps transformatie als organisaties die hun DevOps-activiteiten willen opschalen.

Transformatie
Steeds meer bedrijven beseffen dat de manier waarop hun organisatie is gestructureerd niet meer past in het digitale tijdperk. De traditionele, hiërarchische silo-organisatie geeft niet de flexibiliteit en wendbaarheid om het hoofd te kunnen bieden aan snel veranderende markten waarin IT-innovaties en startups hele bedrijfstakken herdefiniëren. En waarin de eisen en wensen van klanten voortdurend veranderen. De enige oplossing om relevant te blijven in het digitale tijdperk is een transformatie naar een wendbare high-performance organisatie, die zich richt op de samenhang tussen mensen, processen en technologie. En die de klant en zijn behoeften daadwerkelijk in het hart van de organisatie plaatst. Bedrijven die willen veranderen passen in toenemende mate het concept DevOps toe.

DevOps naar een hoger niveau
Om DevOps naar een hoger niveau te brengen, trekken steeds meer partijen in de markt samen op om hun kennis en ervaringen met elkaar te delen. Quint en Xebia hebben beide hun sporen in de markt op het gebied van DevOps-transformaties al ruimschoots verdiend. In de gezamenlijke masterclass delen ze state-of-the-art best practices en laten ze zien hoe de achterliggende principes van DevOps niet alleen op IT, maar ook op andere afdelingen kunnen worden toegepast. En dat de cultuur die DevOps helpt ontstaan cruciaal is voor het creëren van wendbare organisaties.

Voordelen
Rik Farenhorst, DevOps thought leader bij Xebia ziet dat de DevOps principes breed zijn toe te passen om high-performance organisaties te bouwen: “Dergelijke organisaties vragen tegenwoordig immers om een andere inzet van IT, om meer autonomie en eigenaarschap bij teams, en een cultuur waar vakmanschap, oftewel ‘engineering skills’, experimenteren en innovatie sleutelwoorden zijn. Juist ook buiten Development- en Operations-afdelingen. Door onze expertise met die van Quint te bundelen, zowel in de DevOps Agile Skills Association (DASA) als daarbuiten, kunnen we de markt nog beter laten zien wat mogelijk is met DevOps. In deze masterclass laten we zien hoe enorm de voordelen van DevOps kunnen zijn.”

Geïntegreerde teams
Dragana Mijatovic is partner bij Quint en wereldwijd verantwoordelijk voor Lean, Agile & DevOps Advisory. Ze vult aan: ‘De sleutelgedachte bij DevOps is dat je continu waarde wil leveren. Het is een misvatting om te denken dat verandering en stabiliteit tegenstrijdig zijn. DevOps gaat om het bouwen van geïntegreerde teams die continu in staat zijn om vernieuwende diensten van een hoge kwaliteit aan te bieden. Organisaties die DevOps effectief toepassen zijn vele malen sneller en hebben significant minder verstoringen dan bedrijven die dit (nog) niet toepassen. Het productiviteitsniveau dat organisaties zoals Netflix, Facebook, Amazon, Twitter en Google hebben bereikt door DevOps is ongekend.’
Deze masterclass is van waarde voor zowel organisaties die aan het begin staan van hun DevOps transformatie als organisaties die hun DevOps-activiteiten willen opschalen.

Masterclass ‘Succesvol met DevOps naar een wendbare organisatie’

4 november 2016, Amsterdam ArenA,
08:00 welkom met ontbijt, afsluiting 12:00 uur met lunch
Meer informatie en aanmelden.

Partners