21-09-2016

Talend introduceert Big Data Sandbox met kant-en-klare use case scenario’s

Deel dit bericht

Talend introduceert een voorgeconfigureerde, eenvoudig te gebruiken virtuele omgeving, waarmee bedrijven zonder risico’s en kosteloos kunnen experimenteren met de jongste big data technologieën. Met de volledig geconfigureerde toolkit is het voor ontwikkelaars eenvoudiger Hadoop, Spark en Machine Learning te testen alvorens vrij te geven voor productie om risico’s te verminderen. Talend is leverancier van cloud- en big data-integratiesoftware.

Talends nieuwe Big Data Sandbox biedt een intuïtieve, drag & drop, visuele ontwerpomgeving, die het eenvoudig maakt om integratie workflows te bouwen. Zij beschikt over ingebouwde big data use cases en een ‘stap-voor-stap gids’ waarmee mensen met weinig kennis toch binnen enkele minuten met Hadoop aan de slag kunnen. Belangstellenden kunnen een gratis proefversie van Talend Big Data Sandbox krijgen.
Onderzoek van Gartner wijst uit dat big data experimenten vereist. “Wie begint met een veelomvattende groep business cases en een doordachte strategie kan heel snel voorbijgaan aan nieuwe vindingen proefnemingen. Dat zou ongelukkig zijn, omdat een big data aanpak en technologieën de kans bieden met andere bedrijfsvragen, andere inzichten en andere bedrijfsprocessen te komen.”

Proefomgeving
Volgens Chief Marketing Officer Ashley Stirrup van Talend vinden de meeste organisaties het tegenwoordig lastig ervaring op te doen met big data en de voordelen van Hadoop te benutten, omdat zij gebruik maken van een kleine, geschoolde groep medewerkers. “Talends Big Data Sandbox overbrugt deze kenniskloof door elke Java-ontwikkelaar in staat te stellen in een paar dagen behendig met Hadoop om te gaan. Talend Big Data Sandbox biedt een eenvoudig te gebruiken proefomgeving, waardoor ontwikkelaars meer begrip krijgen voor de levenscyclus van een big data project door zelf ervaring op te doen met de jongste data-integratie- en versnellingstechnologieën.”

ROI
Om de beste ROI uit een big data implementatie te halen, moeten IT-beslissers een keuze maken voor het gereedschap en de platformen die het beste voldoen aan de bedrijfsbehoeften, en een moderne flexibele IT-omgeving die overweg kan met snel veranderende marktomstandigheden. Talend Big Data Sandbox biedt een intuïtieve manier aan ontwikkelaars om te experimenteren met big data technologieën, alvorens ze in te zetten in hun bestaande infrastructuur. Proefnemingen met deze virtuele omgeving geeft IT-beslissers de mogelijkheden benodigde budgetten, talent en uitrol vast te stellen om tot maximaal bedrijfsresultaat en minimale verstoring te komen.

Docker
De beperkte installatie- en configuratievereisten zorgen ervoor dat ontwikkelaars binnen een paar minuten met Talend Big Data Sandbox aan de slag kunnen. Bovendien stelt Docker-technologie gebruikers in staat om verschillende Hadoop distributieplatformen in real-time kunnen vergelijken om te bepalen welke het beste is te gebruiken in de bestaande omgeving. De import- en exportfunctionaliteit van Docker maakt het mogelijk dat ontwikkelteams eenvoudiger kunnen samenwerken en use case prototypes kunnen delen, alsook de mogelijkheden van databasetechnologieën als NoSQL te beproeven.

Use case scenario’s
Talend Big Data Sandbox heeft een ‘stap-voor-stap gids’ met vijf kant-en-klare use case scenario’s, inclusief:
- Real-time analyse van data uit meerdere streaming bronnen;
- Real-time, gepersonaliseerde aanbiedingen, gebaseerd op het klantgedrag;
- Clickstream analyse met de mogelijkheid activiteiten te visualiseren, zodat bedrijven preciezer het webverkeer kunnen volgen;
- IT-acties monitoren met Apache weblogs;
- Extract, Transform and Load (ETL) offload prestaties om complexe workload verwerking te versnellen.

Talend toont live demonstraties van de Big Data Sandbox op Strata + Hadoop World 2016 in New York in het Jacob Javits Convention Center van 26 t/m 28 september. 
Wie meer wil weten over hoe Talend de big data integratie vereenvoudigt en de IT-afdeling helpt sneller Hadoop aan te passen aan de veranderende bedrijfsbehoeften, kan zich registeren voor een webinar van Talend op 6 oktober, ook is er een video beschikbaar.

Meer informatie: Talend

Company:

Talend

Partners