18-09-2016

SAS Visual Investigator detecteert fraude, virussen en andere bedreigingen

Deel dit bericht

Analisten en onderzoekers willen de realiteit altijd een stap voor zijn. Of het nu gaat om het opsporen van fraude, het detecteren van virussen, het inschatten van risico's bij het verstrekken van leningen of het aanpakken van operationele problemen, organisaties die SAS Visual Investigator inzetten kunnen hier nu proactief op inspelen. Deze cloudoplossing voor onderzoek en alert management geeft analisten en onderzoekers snel een compleet beeld van mensen, relaties, netwerken, events, trends en afwijkingen uit alle beschikbare data.

SAS Visual Investigator maakt onderdeel uit van het cloud-platform SAS Viya en brengt advanced analytics samen met dynamische en interactieve visuele dataweergaven. Analisten kunnen dankzij intuïtieve visuals eenvoudig specifieke gebeurtenissen verklaren en beslissingen nemen op basis van diepgaande analytische inzichten.

DirectPay
DirectPay, Nederlandse specialist in credit management, gebruikt SAS Visual Investigator om efficiënter onderzoek te kunnen doen en de samenwerking binnen het onderzoeksteam te vereenvoudigen. DirectPay koopt portfolio’s vorderingen op van onder meer telecom,- energie,- en e-commercebedrijven. Een portfolio kan miljoenen uitstaande facturen of leningen bevatten. De onderzoekers moeten een zo volledig mogelijk overzicht hebben van alle informatie over een case of van de debiteur om verbanden en afwijkingen te vinden en op basis daarvan beslissingen te kunnen nemen. “De mogelijkheid om op verschillende manieren datasets uit Excel, lijsten, kaarten, netwerken en tijdlijnen, te kunnen visualiseren en onderzoeken, maakt het voor ons makkelijker om complex onderzoek uit te voeren”, zegt Colin Nugteren, Chief Analytics Officer bij DirectPay. “Het toepassen van een visuele interface op een analytisch model helpt de kwaliteit van ons werk en de resultaten die we uit het aangekochte portfolio halen te verbeteren en optimaliseren. Onderzoekers kunnen bewijs vinden om schulden aan een persoon te koppelen, andere eigendommen van de debiteur te identificeren en indien nodig fraudezaken te onderbouwen.”

Gepersonaliseerde inzichten
De R&D-afdeling van DirectPay is het eerste team dat ervaring heeft opgedaan met SAS Visual Investigator. “Het belangrijkste voordeel is de eenvoud waarmee SAS Visual Investigator kan worden aangepast aan onze specifieke en dynamische werkwijze”, zegt Tom Dogger, Hoofd R&D bij DirectPay. “We hebben zelf de mogelijkheid om gepersonaliseerde inzichten te creëren en nieuwe databronnen toe te voegen. Het is niet nodig om extra te coderen of andere diensten af te nemen; de controle ligt volledig in handen van de onderzoekers. De flexibiliteit van de oplossing maakt hem bovendien extra waardevol, zo kan SAS Visual Investigator niet alleen gebruikt worden voor fraude-onderzoek, maar ook op andere gebieden binnen ons bedrijf zoals het verminderen van debiteurenportfolio’s en het bevorderen van terugbetalingen op de lange termijn.”

Voordelen
SAS Visual Investigator stelt organisaties in staat specifieke elementen binnen een onderzoek of vraag te identificeren, te onderzoeken en de hele levenscyclus ervan te beheren. Gebruikers kunnen:
· Inzichten snel omzetten naar acties.
De applicatie bevat het prioriteren van meldingen, data discovery, netwerkanalyse en -exploratie en de mogelijkheid om bevindingen te documenteren. Dit stroomlijnt processen en zorgt ervoor dat analisten snel beslissingen kunnen nemen.
· Verborgen netwerken blootleggen.
SAS brengt automatisch netwerken in kaart en identificeert communities gebaseerd op de nieuwste documenten en data.
· Profiteren van brede toepassing.
SAS Visual Investigator is ontworpen om tegemoet te komen aan uiteenlopende eisen en dynamische vraagstukken zonder dat er maatwerk nodig is. Door de mogelijkheid SAS Visual Investigator op verschillende afdelingen te gebruiken wordt ook de TCO (Total Cost of Ownership) geminimaliseerd, terwijl men beschikt over een consistente gebruikersinterface.
· Data maximaal benutten.
Omdat SAS Visual Investigator gebaseerd is op het open cloud-platform SAS Viya, is het mogelijk op te schalen tot data van elke omvang, snelheid en complexiteit.

Meer informatie: sas.com

Company:

SAS

Partners