01-08-2016

Sogeti opgenomen in gilde van Microsoft Azure klanten die wereldwijd voorop lopen

Deel dit bericht

De Sogeti Service Factory van de IT-dienstverlener wordt opgenomen in het wereldwijde Azure klantenprogramma van Microsoft met het doel te leren van kennis en ervaringen om de cloudsoftware nog beter te maken. Zo’n honderd bedrijven over de gehele wereld maken deel uit van deze zogenaamde klantengilde waaronder Shell, SaaS Plaza en nu dus ook Sogeti Nederland.

Sogeti heeft een servicefabriek ingericht waarin onder andere cloudapplicaties van PostNL worden beheerd op het Azure platform. In het wereldwijde Azure klantenprogramma van Microsoft wordt kennis en ervaring gedeeld op het vlak van software-ontwikkeling en verbetering. De Sogeti Service Factory voorziet in snelle ontwikkeling, migratie, lancering, hosting en beheer van applicaties op het Microsoft Azure platform.
De cloudinfrastructuur en –applicaties worden volledig geautomatiseerd, gemonitord en beheerd inclusief voortdurende veiligheids- en software-updates. Daarmee wordt een gemiddeld software-ontwikkelproces aanzienlijk korter, waardoor organisaties sneller dan ooit digitale producten en diensten in de markt kunnen zetten. De servicefabriek van Sogeti wordt ingezet voor cloudapplicaties van vele klanten waaronder PostNL, Ecofys en Charim.

Kennis delen
Het Microsoft Azure klantenprogramma is opgestart in 2013 en breidt zich voortdurend uit. Inmiddels maken bijna 100 bedrijven deel uit van dit programma waarin klanten volgens een gestructureerd proces periodiek actief kennis delen met het Azure core-ontwikkelteam van Microsoft in Redmond. Dat betreft kennis en ervaring op het vlak van beheer, architectuur, inrichting, security en bijvoorbeeld monitoring.

Waardevol
Volgens Business Group Lead Cloud & Enterprise Isabel Mol-Kranenburg van Microsoft Nederland heeft Sogeti een volledig ingerichte ‘Service Factory’ voor gestandaardiseerde Microsoft clouddienstverlening op basis van het DevOps-principe. “Daarmee hebben ze uitgebreide kennis en expertise in huis van het Microsoft Azure-platform. Kennis die waardevol is voor het wereldwijde Azure ontwikkelteam van ons bedrijf.”

Meer informatie: Sogeti

Company:

Sogeti

Partners