29-07-2016

Talend haalt ruim 94 miljoen dollar op in Nasdaq debuut

Deel dit bericht

Talend heeft met haar beursgang 94,5 miljoen dollar opgehaald. Het bedrijf heeft 5.250.000 aandelen van American Depository Shares (ADS's) tegen een prijs van 18,00 dollar per aandeel uitgegeven. Vrij snel na de introductie steeg het aandeel met 54 procent naar 27,66 dollar. De aandelen worden verhandeld aan de NASDAQ met het symbool 'TLND'.

De beursgang (IPO) van leverancier van big data en cloud integratie-oplossingen Talend is niet alleen een van de weinige in de technieksector dit jaar, maar ook uniek vanwege de goede financiële positie van het bedrijf:
- een omzet van 76.0 miljoen dollar in 2015;
- de handel in big data- en cloud-oplossingen groeide de laatste twee jaar met meer dan honderd procent per jaar;
- het heeft voortdurend een hoge, en versnellende, omzetgroei laten zien, terwijl de cashflow break-even bleef.

Mijlpaal
CEO Mike Tuchen becommentarieert de beursgang als volgt: “Vandaag is voor ons een belangrijke mijlpaal die deels mogelijk is geworden door onze gerichte focus op het mogelijk maken van organisaties van allerlei soort om datagedreven te worden. Dit is een steeds belangrijker wordende vaardigheid in een wereld waar data een strategisch bedrijfsmiddel zijn. Hoewel de aankondiging van vandaag erg belangrijk is, zijn we nog maar net op weg. We zien ernaar uit om maximaal gebruik te maken van de kansen die we voor ons zien door ons bedrijf te versterken en een succesvol aandeel voor de lange termijn te creëren.”

Volgens Accenture verwacht 84 procent van bestuurders van bedrijven dat big data hun concurrentieveld dit jaar gaat veranderen.

Volg hier het koersverloop van de TLND Nasdaq notering.

Meer informatie op www.talend.com

Tags:

IPO, Big Data

Company:

Talend

Partners