22-07-2016

Talend Data Fabric in gebruik bij informatieportal Univadis

Deel dit bericht

Univadis gebruikt Talend Data Fabric om veelzijdige content meertalig te presenteren en gebruikerstoegang sterker te beveiligen. Univadis is een wereldwijd informatieportal voor mensen werkzaam in de gezondheidszorg. Univadis is actief in 90 landen, waaronder Nederland en de inhoud is beschikbaar in meer dan 20 talen.

Volgens VP High Performance Computing engineering Benoît Masson bij Univadis is de portal begonnen het technologieplatform te moderniseren, omdat de bestaande oplossing voor data-integratie sterk verouderd was. “We hadden een oplossing nodig om dagelijks honderden nieuwe bestanden te integreren in Univadis, verspreid over meer dan twintig talen voor onze meer dan vijftig partners wereldwijd. Tegelijkertijd wilden we onze internationale aanwezigheid vergroten van een twaalftal landen naar negentig. Dit riep aanzienlijke technische en organisatorische uitdagingen op die alleen met Talends oplossingen zijn in te vullen. Een partner als Talend kan bovendien advies geven over de gewenste technologische architectuur.”

Overzicht
Talend Data Fabric maakt het mogelijk voor Univadis om de import van content te standaardiseren en te automatiseren, en tegelijkertijd overzicht te houden. De oplossing van Talend koppelt verschillende tools aan elkaar en beheert gebruikersauthenticatie op een veilige manier. Ook is Talend Data Fabric in gebruik voor vereenvoudiging van de ontwikkelarchitectuur voor de portal en om informatie te beheren en deployments in de gaten te houden.

Voordelen
Univadis heeft al verschillende voordelen gekend als gevolg van de implementatie van Talend. Deze omvatten een grotere betrouwbaarheid van het systeem, beter beheer en meer flexibiliteit. Univadis kan door betere gegevensanalyses nadenken over meer manieren om haar content te gelde te maken. De onderneming plant de ontwikkeling van datawarehouses en een datamart om de bedrijfsgegeven nog beter te kunnen analyseren. Talend vormt ook bij deze nieuwe projecten de kern.
Univadis is volgens VP sales EMEA François Mero bij Talend een mooi voorbeeld dat laat zien hoe de data-integratie oplossingen van Talend geschikt zijn voor gezondheidsinstellingen die data moeten verenigen uit meerdere systemen met verschillende niveaus van betrouwbaarheid, toegankelijkheid, transparantie en kwaliteit. “Door alle aspecten te combineren van dataverwerking en -kwaliteit, maakt Talend het mogelijk voor organisaties als Univadis om de gewenste prestaties en lenigheid te krijgen die nodig zijn als antwoord op de klantvraag en groeiende uitdagingen voor het bedrijfsleven.”

De oplossing voor Univadis is geïmplementeerd door Eulidia, een Platinum partner van Talend.

Meer informatie over Talend en de laatste versie van Talend Data Fabric

Company:

Talend

Partners