20-07-2016

Accenture koopt Nederlandse ontwikkelaar MOBGEN

Deel dit bericht

Dienstverlener Accenture heeft het in Amsterdam gevestigde MOBGEN overgenomen. MOBGEN is ontwikkelaar en leverancier van digitale oplossingen voor mobiele platformen en gaat onder eigen naam verder als onderdeel van Accenture Digital.

MOBGEN heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en bezit kantoren in Spanje. Met meer dan 160 werknemers ontwikkelt het bedrijf totaaloplossingen gericht op mobile devices en het Internet of Things. Daartoe combineert het bedrijf strategie, creativiteit en technologie in haar dienstverlening en oplossingen. Met inzet van geavanceerde analytics krijgen klanten inzicht in gedrag van consumenten/eindgebruikers en worden data geanalyseerd om een betere performance te krijgen.

Toename
Volgens Marc Huijbregts van Accenture Digital neemt de vraag naar mobiele platformen, diensten en applicaties enorm toe. “Naarmate het Internet of Things aan belang toeneemt moeten oplossingen en diensten voor een groeiend en complex aantal functies en apparaten worden ontwikkeld, waarbij de gebruiker centraal moet staan”. Met de overname van MOBGEN wil Accenture Digital haar klanten wereldwijd de creativiteit en skills bieden die vereist zijn voor snelle en agile ontwikkeling van de geavanceerde mobiele en IoT-diensten waaraan de markt behoefte heeft.

Ontdekkingsfase
CEO en oprichter Ron Vrijmoet van MOBGEN vindt de overname door Accenture ‘fantastisch nieuws’ voor medewerkers en klanten. “De mobiele revolutie die de manier waarop we leven en werken gaat veranderen verkeert nog maar in de ontdekkingsfase. En onze klanten weten dat voor de beste gebruikerservaringen de onderliggende digitale oplossingen van kritiek belang zijn”.

Aandelen
MOBGEN bedient wereldwijd klanten als Shell International, Inditex, ABN AMRO, Van Lanschot Bankiers, Evi, Persgroep, AutoTrack, Aegon, VVV, Stage Entertainment, NCOI, NIBE-SVV, TOTO, Bouwfonds, Boskalis, Uniekaas, PON en Vimpelcom.
Aegon is een van MOBGEN’s eerste zakelijke klanten en leverde een belangrijke bijdrage aan het succes. Aegon heeft ook geïnvesteerd in MOBGEN en als onderdeel van de acquisitie heeft Aegon haar aandelen aan Accenture verkocht. Er zijn geen bedragen openbaar gemaakt.

Meer informatie: Accenture

Partners