18-07-2016

AgroEnergy kiest Ordina voor hybride cloud- en databasediensten

Deel dit bericht

ICT-dienstverlener Ordina verzorgt vanaf 1 juni alle cloud- en databasediensten van AgroEnergy. De dienstverlening bestaat uit het hosten en technisch onderhouden van alle applicatie- en databaseservers van AgroEnergy in de hybride cloudomgeving van Ordina.

AgroEnergy is een energiespecialist voor de (glas)tuinbouwsector in Nederland. Met haar energiekennis helpt AgroEnergy tuinders om resultaten in hun energiehandel te bereiken. Daarvoor ontwikkelt het bedrijf innovatieve producten en diensten, zoals de online tool Bied Optimaal, een Energie Radar voor langetermijnhandel en een warmteplatform-concept, waarmee tuinders nu ook in staat worden gesteld om naast in gas en elektra, ook in warmte te handelen.

Optimalisatie
Volgens Hoofd IT Laurens van der Spek bij AgroEnergy is werken in de cloud bij AgroEnergy niet een doel op zich. “Wel bestond het vraagstuk in onze organisaties hoe we toch van de voordelen van een cloudomgeving konden profiteren. De IT-omgeving van AgroEnergy is geen statisch gegeven. Het is dagelijks onderhevig aan ontwikkelingen en optimalisatie door de input vanuit diverse toekomstgerichte projecten die er lopen binnen de organisatie. Ordina heeft veel kennis en ervaring met hybride vormen van clouddiensten in huis en kan ons daardoor op een op partnerschap gerichte manier, expliciet van dienst zijn op het gebied van IT”, aldus Van der Spek.

Afgebakende omgeving
De kern van de applicaties van AgroEnergy worden in een afgebakende omgeving beheerd en gecombineerd met een flexibele user experience via de private cloudomgeving van Ordina. Hiermee wordt de noodzakelijke betrouwbaarheid voor de systemen geborgen, zonder in te hoeven leveren op de voordelen die een cloudomgeving biedt. Ordina biedt AgroEnergy een op maat gemaakte hybride oplossing voor het bestaande IT-vraagstuk en heeft met haar eigen clouddiensten dé flexibilteit in huis die nodig is om alle innovatieve diensten van AgroEnergy ook te kunnen (blijven) ondersteunen in de toekomst.

Meer informatie: www.ordina.com

Company:

Ordina

Partners