Bijeenkomst BigDataGemeenten | Gemeente Zaanstad
(28-09-2016)

Deel dit bericht

Ontwikkelingen gaan sneller dan ooit tevoren, daarom zijn we blij alweer de volgende BigDataGemeenten aan te kondigen, dus blijf bij en save the date!

We verzamelen deze keer bij de gemeente Zaanstad. De gemeente met ruim 150.000 inwoners is actief bezig zich data-gedreven te organiseren. Jan van Ginkel publiceerde een aantal jaar geleden al een interessante visie over de toekomst van dienstverlening. Jan van Ginkel zal ons hartelijk welkom heten als gemeentesecretaris van de gemeente Zaanstad en is onze eerste spreker op deze bijeenkomst.

In een interactief gedeelte gaat Nicolette van der Slot van de gemeente Zaanstad ons uitdagen na te denken over de ontwikkelingen die ons te wachten staan en hoe data-gedreven sturing daarbij gaat helpen of van invloed gaat zijn. Hoe deze sessie precies vorm gaat krijgen blijft nog even geheim.

De vraag naar (big) data onderzoek neemt in een razend tempo toe, ook binnen gemeenten, maar hoe faciliteer je dat en hoe neem je dat daarna in productie? Architect Martijn Imrich bij Xomnia vertelt vanuit zijn expertise hoe dit vorm te geven, wat een datalab eigenlijk betekent en waar het naartoe zal gaan (volgens hem).

Datum: woensdag 28 september
Tijd: 10.00 uur inloop – 10.30 uur start – 14.00 uur einde
Locatie: Gemeentehuis Zaanstad – Stadhuisplein 100, Zaandam

Registratie

Tags:

Big Data

Company:

BigDataGemeenten

Partners