08-07-2016

HAL24K ontvangt startkapitaal van VINCI Energies

Deel dit bericht

HAL24K, een data science start-up met kantoren in Amsterdam, Silicon Valley en Londen, ontvangt startkapitaal via Inerbiz, het nieuwe investeringsfonds voor innovatieve start-ups van VINCI Energies. Het doel van HAL24K is om een betere wereld te realiseren door steden slimmer te maken.

HAL24K biedt een platform dat in staat is multidimensionale datastromen te verbinden, te analyseren en te visualiseren. Zo krijgen steden, overheden en bedrijven realtime operationele inzichten, en een helder beeld van de probleemgebieden en hoe deze op te lossen.

Data science
Door gebruik te maken van geavanceerde data science-technieken als machine learning en deep learning, zorgt HAL24K voor realtime operationele en voorspellende informatie. Deze informatie komt voort uit diverse datasets, zoals transactionele data en data van sensoren (IoT), social media, smartphones, 3G- en 4G-netwerken en satellietgegevens.
Oprichter Jeroen Mol van HAL24K is blij met de omvangrijke steun en het startkapitaal dat via Inerbiz is ontvangen. “VINCI Energies is een enorm bedrijf: in 2015 boekte het tien miljard euro aan omzet, had het 65.400 werknemers en 1.600 businessunits verspreid over 51 landen. VINCI Energies zorgt voor een schat aan kennis en netwerkondersteuning, dat van enorme waarde is bij het slimmer maken van moderne steden.”

Silicon Valley
Volgens directeur Innovation and Development Lydia Babaci-Victor van VINCI Energies is HAL24K de eerste investering van VINCI Energies. “Het is een project dat begon in Nederland en uitgroeide tot een start-up met veel potentie, die één voet in Europa heeft en de andere in Silicon Valley, wat voor ons zeer veel toegevoegde waarde heeft. Beide partijen zijn een industrieel, technologisch en commercieel samenwerkingsverband overeengekomen. Deze participatie ondersteunt VINCI Energies bij het uitbouwen van de verdere digitalisering van haar markten, en voorziet HAL24K van toegang tot een groot klantenbestand.”

Predictive maintenance
HAL24K’s aanpak wordt ondersteund door de trans-Atlantische wortels. Hierdoor profiteert het bedrijf van de nieuwste inzichten in de markt en van technologieën in Silicon Valley, gecombineerd met de kennis en probleemoplossende expertise van toonaangevende onderzoeksinstituten en universiteiten in Europa. Momenteel is HAL24K bezig met projecten op het gebied van predictive maintenance van belangrijke infrastructuur, het aanpakken van parkeerproblemen, het optimaliseren van de openbare gezondheidszorg, het voorspellen van verkeersstromen en het bepalen hoe steden en overheidsinstanties meer inkomen kunnen genereren.

Meer informatie: HAL24K

Partners