17-06-2016

Software AG en Dell brengen real-time streaming analytics naar de ‘Edge’ en komen met vernieuwende IoT-architectuur

Deel dit bericht

Software AG en Dell introduceren een nieuwe Internet of Things-architectuur die het voor bedrijven mogelijk maakt real-time streaming analytics uit te voeren aan de rand van het netwerk, dichtbij digitale apparaten en sensoren. Software AG’s vooraanstaande Apama Streaming Analytics is ingebouwd in Dell’s Edge Gateway 5000-serie, ontworpen voor randoperaties in extreme omstandigheden en bekroond met een award. Het uitvoeren van real-time analytics ‘on the edge’ verlaagt de kosten van grote hoeveelheden industrieel IoT-sensorverkeer en de behoefte aan dure centrale servers aanzienlijk. Daarnaast maakt deze architectuur een snelle inzet van edge analytics mogelijk. Gezien de lage kosten per eenheid voor bedrijven om gebruik te kunnen maken van Dell Edge Gateways, kunnen bedrijven de kosten voor IoT-projecten aanzienlijk reduceren en het rendement op IoT-investeringen stimuleren. Deze eerste gezamenlijke oplossing van Dell en Software AG richt zich op preventief en predictief onderhoud. Andere IoT-oplossingen zullen in de nabije toekomst volgen.

“Dit geeft een nieuwe dimensie en betekenis aan leading-edge-technologie”, zegt Hans Kouffeld, Vice President Benelux bij Software AG. “Met Dell brengen we de concurrentievoordelen van het IoT naar een veel breder publiek, dankzij lagere kosten en een hogere adoptiesnelheid. Co-innovatie is de naam van het IoT-spel en dit is een geweldig voorbeeld van hoe twee innovatieve bedrijven samen grensverleggende oplossingen kunnen bieden. Ik kijk ernaar uit deze samenwerking de komende maanden verder uit te breiden.”

Samen hebben Dell en Software AG een Predictive Maintenance Blueprint gecreëerd, om bedrijven te helpen bij het aanpakken van hun belangrijkste operationele uitdagingen. Dit zorgt ervoor dat er onmiddellijk wordt gehandeld bij vluchtige data door middel van alerts, met automatische respons op de Edge. Alleen betekenisvolle data wordt naar de cloud gestuurd om het verbruik van bandbreedte van het netwerk te minimaliseren. Deze gereduceerde dataset kan worden geïntegreerd met historische data ‘at the core’. Trends op langere termijn en events kunnen worden geïdentificeerd en voorspeld.

“Met partners, zoals Software AG, verlagen we de barrières om toegang te krijgen tot de IoT-markt voor bedrijven van iedere omvang, en zorgen we ervoor dat de tijd die nodig is om IoT-analytics in te zetten aanzienlijk vermindert”, zegt Jason Shepherd, director strategy and partnerships bij Dell. “Het IoT kan zijn belofte nu snel en kostenefficiënt waarmaken, en echt bijdragen aan het stimuleren van economische groei.”

Naar schatting zijn er in 2020 15 tot 40 miljard nieuwe sensoren geïnstalleerd. Het is daarom noodzakelijk dat real-time streaming analytics, die zorgen voor geautomatiseerde beslissingen en reacties, zo dicht mogelijk bij de Edge worden geplaatst. De architectonische voordelen van real-time analytics zijn: minder vertragingen bij interpretatie van real-time gebeurtenissen, een significante vermindering van netwerkverkeer en een vermindering van de centrale serverkracht die nodig is voor honderdduizenden sensoren. Deze volledig schaalbare en flexibele nieuwe architectuur maakt beslissingen ’at the edge’ wanneer relevant en ‘at the core’ wanneer noodzakelijk.

“Software AG focust zich altijd op het openhouden van de keuzemogelijkheid van de klant. De oplossingen die op deze nieuwe architectuur zijn gebouwd, bieden klanten maximale flexibiliteit in het bouwen van IoT-applicaties”, gaat Kouffeld verder. “Een set van streaming analytic tools ‘at the edge’ en ‘in the core’ maakt geautomatiseerde beslissingen wanneer nodig en combineert effectiviteit met efficiëntie.”  

Software AG won onlangs goud in de ‘Connect What Matters’-wedstrijd van Dell en Intel, een wedstrijd voor innovatieve IoT-oplossingen op basis van Dell Edge Gateways.

Partners