14-06-2016

Forrester Research positioneert Teradata als Leader in Big Data Hadoop-Optimized Systems

Deel dit bericht

Volgens een nieuw rapport van Forrester Research, is Teradata, leverancier van big data analytics en marketing-toepassingen, een van de drie Leaders in haar evaluatie van Big Data Hadoop-Optimized Systems. In het rapport ‘The Forrester Wave™: Big Data Hadoop-Optimized Systems, Q2 2016’ door Noel Yuhanna en Mike Gualtieri, worden zeven leveranciers geëvalueerd. Forrester identificeert daarbij drie Leaders en vier Strong Performers, die allemaal “concurrerende oplossingen leveren die voorzien in enterprise schaal, bewezen Hadoop-systemen.”

Voor de vendors-selectie werden de volgende onderscheidende criteria gehanteerd: (1) Een volledig Hadoop-geoptimaliseerd systeemaanbod, (2) geoptimaliseerde systemen voor Hadoop die verschillende enterprise big data use cases ondersteunen, (3) een installed base met referenties van bestaande gebruikers, (4) klantaanvragen of opmerkelijke technologieën waardoor de vendor bij Forrester op de radar staan, en (5) een publiek beschikbaar aanbod.

Over Teradata schrijft Forrester: “De vijfde generatie Hadoop-appliance van Teradata is efficiënt en verfijnd. Teradata is een van de weinige leveranciers die de laatste tien jaar significant succes heeft gehad met datamanagement appliances. De Teradata Appliance for Hadoop wordt geleverd met meerdere geïntegreerde softwarecomponenten (open source en commercieel), waaronder de nieuwste versies van Hadoop van Cloudera of Hortonworks, Teradata Connector voor Hadoop, en Teradata Hadoop Command Line Interface... Teradata biedt ook consulting-oplossingen via haar Think Big consulting-groep voor het ontwerpen en bouwen van geïntegreerde zakelijke oplossingen.”


Naast Teradata waren Oracle en Cisco Systems als leaders genoemd, gevolgd door Cray, IBM, Dell en NetApp. Klik hier voor het volledige rapport van Forrester.

Partners