08-06-2016

Talend Data Fabric in gebruik bij voorspelling financieel gedrag

Deel dit bericht


Sidetrade gebruikt Talend Data Fabric om klanten een nieuw, voorspellend analyseplatform te bieden voor betalingen tussen bedrijven onderling. Talend helpt daarbij de datakwaliteit op hoog peil te houden en levert kosteneffectieve opslag van gegevens via Hadoop-technologie. Sidetrade is een Europese leverancier van financieel klantbeheer in de cloud.

Volgens sales manager Auke Jilderda bij Talend Nederland benut de financiële sector tegenwoordig big data op velerlei manieren, inclusief kennis over klanten, risico’s berekenen, voldoen aan wet- en regelgeving en nieuwe producten ontwikkelen. “We zijn er trots op te mogen bijdragen aan de oplossing van Sidetrade door een snelle en efficiënte verbinding met bedrijfsgevens tot stand te brengen, de data op te schonen, en de batch- en real-time data te integreren.”

Doelmatigheid
Sidetrade wil met zijn nieuwe dienst Sidetrade Payment Intelligence een alles-in-een oplossing bieden die anticipeert op betaalgedrag om het managers eenvoudiger te maken de digitale transformatie te volbrengen. De innovatieve dienst moet een belangrijke bijdrage leveren aan verbetering van financiële en commerciële doelmatigheid. Tegelijkertijd krijgen financiële afdelingen meer real-time controle over bedrijfskansen en inkomsten.
Volgens CEO Olivier Novasque van Sidetrade biedt zijn bedrijf met Sidetrade Payment Intelligence een hoogwaardige voorspellende analyse ter ondersteuning van klantenrelaties. “De financiële afdeling kan het betaalgedrag, toegestaan of ervaren, vergelijken op basis van data-analyse in plaats van intuïtie. Deze nieuwe dienst is gratis voor al onze klanten, en helpt ze hun werkkapitaal te optimaliseren en cashflow te genereren.”

Machine Learning
Ontwikkelaars van Sidetrade hebben een krachtig algoritme gebouwd, met gebruikmaking van Machine Learning technieken, om een voorspellende analyse te maken van betaalgedrag voor miljoenen bedrijven. Zij hebben hiervoor een analyse gemaakt van 330 miljard euro aan transacties over de laatste drie jaar, ontleend aan 100 miljoen betalingen tussen bedrijven onderling. “We hadden daarvoor een massively parallel processor array, gebaseerd op Hadoop, nodig”, vertelt Christophe Migliorini, CTO van Sidetrade. “We moesten immers Terabytes aan geanonimiseerde data analyseren die we onttrokken aan de miljoenen betalingen die wij in onze cloud hebben opgeslagen. Maar Hadoop-deskundigen zijn schaars. Daarom past de oplossing van Talend zo goed bij ons. Zij genereert native Hadoop code, zonder fabriekseigen componenten te gebruiken. Dit betekent dat de oplossing overweg kan met al onze relationele databases en dat wij de oplossing snel konden integreren in ons bestaande platform.”

Talend Real-Time Big Data
Als gevolg van de succesvolle Talend-implementatie is Sidetrade een strategisch partnerschap aangegaan met Talend om een lambda-achtige architectuur te ontwikkelen en toe te passen (lambda wordt bij programmeren gebruikt om expressies en functies te omschrijven). Dit geeft betere toegang tot Hadoop en combineert batch-processen met real-time streaming. In deze omgeving maakt Talend Real-Time Big Data het mogelijk statistische, geanonimiseerde en historische analyses te maken van de gegevens in de Sidetrade Cloud.

Talend Real-Time Big Data is te  ervaren met een gratis proefversie van de Big Data Sandbox.

Partners