20-05-2016

BARC noemt Talend trendsetter op data-integratiemarkt

Deel dit bericht

Het Business Application Research Center (BARC), onderdeel van de CXP Group, noemt Talend Data Fabric 'trendsetter' in de onlangs gepubliceerde studie 'Data Integration Score'. De evaluatie is gebaseerd op de architectuur en prestaties van het product, de distributie- en marketingstrategie, de financiële status van de onderneming, en op feedback van klanten.

BARC definieert trendsetters als gevestigde leveranciers met een sterke marktpresentatie, ondersteund door technische innovaties, strategische acquisities, doordacht klantbeheer en een solide reputatie. Het portfolio van trendsetters heeft een hoge herkenning in de markt, omvat een uitgebreide reeks technologieën en diensten, met slechts enkele hiaten. Trendsetters hebben gewoonlijk een groot marktaandeel, waardoor zij heel vaak een streepje voor hebben bij implementatiescenario’s.

Sales manager Auke Jilderda bij Talend Nederland beschouwt de waardering in het BARC-rapport als een weerspiegeling van Talends visie en marktleiderschap. “Het is een grote eer om gewaardeerd te worden voor onze open source inspanningen en onze aanzienlijke investeringen in big data, inclusief Hadoop en Apache Spark.”
Bij de beschrijving van de kracht van Talend noteert BARC: “Talend biedt krachtige data-integratie functionaliteit voor de ETL-ontwikkelaar in een open framework. Het framework integreert van nature met bestaande tools om de functionaliteit te vergroten voor ontwikkeling, beheer en metadata management.”

Talend is speler op de markt van data-integratie en -analyse. Talend Data Fabric combineert big data, data-integratie, cloud, masterdata management en applicatie-integratie in één platform met een eenduidige ontwikkel- en beheeromgeving. Het platform geeft organisaties de mogelijkheid bedrijfsdata te verrijken om betere beslissingen te kunnen nemen, klantenbinding sterk te verbeteren, evenals klantbehoud en winstgevendheid.

Het volledige (Duitse) rapport is te vinden op http://barc.de/score-di

Company:

Talend

Partners