21-06-2024

Informatica lanceert Generative AI en Snowflake Native App-aanbod

Deel dit bericht

Informatica biedt Native SQL ELT-ondersteuning aan voor Snowflake Cortex AI Functions, en heeft de lancering aangekondigd van Enterprise Data Integrator (EDI) en Cloud Data Access Management (CDAM) voor Snowflake.

Met deze oplossingen op de Snowflake AI Data Cloud kunnen organisaties Generative AI-applicaties ontwikkelen, gestroomlijnde data-integratie tot stand brengen en een gecentraliseerd, op beleid gebaseerd toegangsbeheer bieden, waardoor data-governance wordt vereenvoudigd en de controle over het gebruik van data wordt gewaarborgd.

"We zijn verheugd om onze lopende samenwerkingsrelatie met Snowflake verder te versterken", zegt Pratik Parekh, SVP Product Development voor Informatica. "Vorig jaar onthulden we tijdens Snowflake Summit Informatica Superpipe voor Snowflake, waarmee we een revolutie in de branche teweegbrachten met snellere data-integratie en -replicatie. Dit jaar zetten we het momentum voort door onze nieuwste innovaties te onthullen, gericht op het eenvoudiger dan ooit maken voor klanten om toegang te krijgen tot snelle, veilige en betrouwbare data in Snowflake en gebruik te maken van de nieuwe Cortex AI-functies."

Mogelijkheden zijn onder andere:
• Native SQL ELT voor Cortex AI-functies ondersteunt nu nieuwe GenAI-mogelijkheden na de recente lancering van Native SQL ELT voor Snowflake. Naast de 250 Native Snowflake functies die aanvankelijk werden ondersteund, ondersteunt Native SQL ELT nu ook Cortex AI Native GenAI functies.
• Met Enterprise Data Integrator (EDI) is Informatica een van de eerste ISV-partners die een volledig functionele Snowflake Native App levert. Door gebruik te maken van een in Snowflake ingebouwde gebruikersinterface en Snowpipe Streaming, integreert EDI naadloos het Snowflake Native App-framework voor snellere ontdekking en het laden van data.
• CDAM voor Snowflake levert toegangsbeheer op basis van beleid en biedt een gecentraliseerd controlevlak voor zowel data governance als toegang. Het combineert naadloos datatoegangsbeheer met tools voor classificatie, ontdekking en catalogisering en maakt gebruik van metadata om processen te automatiseren.

Partners