19-05-2016

Qlik introduceert Qlik Sense Enterprise 3.0

Deel dit bericht

Qlik, aanbieder in visual analytics, kondigt een nieuwe versie aan van Qlik Sense. Qlik Sense Enterprise 3.0 is een bedrijfsklare oplossing die governance-mogelijkheden combineert met functionaliteiten voor het visualiseren en voorbereiden van data.

Organisaties kunnen volgens Qlik dankzij zowel diepe en brede functionaliteiten van Qlik Sense Enterprise 3.0 met één platform ondersteuning bieden aan een divers scala aan BI-toepassingen. De nieuwe versie van het Business Intelligence- en visual analytics-platform komt in juni 2016 beschikbaar en wordt ondersteund door de gepatenteerde QIX Associative Indexing Engine. Qlik Sense biedt ondersteuning op maat voor alle gebruikers, groepen, organisaties en ontwikkelaars, waarbij de betrouwbaarheid, beveiliging en governance vanuit IT-perspectief behouden blijven. Bedrijven kunnen volgens Qlik snel uitgroeien tot flexibele, ‘data-driven’ ondernemingen die beter in staat zijn om nieuwe kansen te identificeren en te benutten.

Centrale programmeeromgeving
Qlik Sense Enterprise 3.0 biedt ICT-afdelingen nieuwe beheermogelijkheden voor auditing, configuratie en governance binnen grootschalige implementaties en uiteenlopende geografische regio’s. Developers krijgen met de komst van versie 3.0 de beschikking over een nieuwe centrale programmeeromgeving waarin alle functionaliteiten van het Qlik Analytics Platform eenvoudiger inzetbaar zijn voor online mash-ups, applicaties op maat, uitbreidingen en widgets. Dit moet hen nieuwe mogelijkheden bieden om objecten te ontwerpen en toe te voegen aan datagestuurde applicaties.

Nieuwe functionaliteiten zijn onder andere:
· Een breed aanbod van opties voor connectiviteit met een groot aantal databronnen zoals Twitter, Facebook, Google en cloud-toepassingen als Microsoft Dynamics CRM en SugarCRM.
· Qlik DataMarket biedt gebruikers vanuit Qlik Sense en QlikView rechtstreeks toegang tot een uitgebreide bibliotheek van gratis en op abonnementsbasis beschikbare data van externe partijen. De data die via Qlik DataMarket beschikbaar zijn, worden verrijkt met informatie van minstens 35 belangrijke effectenbeurzen en gedetailleerde demografische data, waaronder postcodes.
· Qlik Sense Cloud Plus biedt gebruikers de mogelijkheid om volledig interactieve Qlik Sense-applicaties te delen met een onbeperkt aantal andere gebruikers. Het pakket Qlik DataMarket Essentials, dat meteorologische data, sociale data en economische data van externe partijen omvat, is eveneens toegevoegd om analyses kracht bij te zetten. Dit betekent dat slechts één gebruiker zich hoeft te abonneren op Qlik Sense Cloud Plus om informatie te delen met zoveel gebruikers als nodig is.
· Functies die samenwerking vereenvoudigen, zoals de storytelling-functionaliteit waarmee dataverhalen direct kunnen worden gepubliceerd naar Microsoft Office- en PDF-formaat.
· Qlik NPrinting, dat tot dusver alleen ondersteuning bood voor QlikView, biedt nu ook ondersteuning voor Qlik Sense. Gebruikers krijgen daarmee toegang tot centrale en rapportagemogelijkheden waarmee zij visueel aantrekkelijke rapporten kunnen samenstellen.
· Verbeteringen rondom de user interface van de Qlik Management Console (QMC) om content en informatiebronnen eenvoudig te configureren. Dit draagt bij aan een snelle implementatie en een juist gebruik van applicaties, objecten en data.
· Verbeterde zoekfunctionaliteiten waarmee gebruikers toegang krijgen tot nieuwe visuele verkenningsmogelijkheden, waarmee ze diagrammen en data kunnen doorzoeken. Hiermee kunnen alle gebruikers zelf inzichten opdoen uit analyses, zonder een beroep te hoeven doen op analisten.
· Qlik Sense Enterprise 3.0 is nu ook verkrijgbaar in het Koreaans, Pools, Traditioneel Chinees en Turks.

Partnernetwerk
Volgens CTO en senior vice president Products Anthony Deighton van Qlik stelt de platformaanpak Qlik in staat om ondersteuning te bieden voor een brede reeks van toepassingen. “Het open karakter van ons platform biedt mogelijkheden voor de ontwikkeling van analytische applicaties op maat met ingebouwde BI-functionaliteit en innovatieve programmeerfunctionaliteit. We zijn er klaar voor om deze oplossingen via ons wereldwijde partnernetwerk naar de markt en onze groeiende gemeenschap van developers te brengen.”

Meer informatie: www.qlik.com

Partners