18-05-2016

Tweede editie nationale onderzoek naar inzet Big Data van start

Deel dit bericht

Na het grote succes van de Big Data Survey in 2015, voeren vakbeurs Big Data Expo en de dataconsultants van GoDataDriven dit jaar voor de tweede maal het nationale onderzoek naar de inzet van Big Data in het Nederlandse bedrijfsleven uit.

Hoe staat het met de visie van de directie?
Big Data Survey onderzoekt de inzet van Big Data binnen Nederlandse bedrijven. Vorig jaar al bleek dat een visie en ondersteuning vanuit de directie essentieel zijn voor het welslagen van een transitie naar een datagedreven werkwijze. Daarnaast bleken veel bedrijven de eerste stappen te zetten met machine learning en data science.

De datagedreven werkwijze en organisatie
Dit jaar gaat het onderzoek niet alleen in op data en technologie, maar ligt de nadruk ook vooral op de manier van werken en de inrichting van de organisatie. Zo bevat het onderzoek vragen over de samenwerking tussen business en IT, de grootste uitdagingen bij het introduceren van een datagedreven werkwijze en de belangrijkste aspecten voor het aantrekken van talent.
Door de resultaten van dit jaar te vergelijken met de resultaten van vorig jaar ontstaat ook de mogelijkheid om trends en marktontwikkelingen aan te wijzen. Deelnemen kan via www.bigdatasurvey.nl


Rapport en prijzen
Deelnemers die hun gegevens achterlaten ontvangen het onderzoeksrapport en maken ook nog eens kans op mooie prijzen, zoals een Apple Watch, Moleskine notebooks, VIP-toegangskaarten voor de Big Data Expo en Bol.com cadeaukaarten.
De resultaten van Big Data Survey worden gepresenteerd tijdens Big Data Expo op 21 en 22 september 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Kijk voor meer informatie op www.bigdatasurvey.nl
of Big Data Expo en GodataDriven.

Partners