11-05-2016

Integratiesoftware van Talend helpt bij decodering Panama Papers

Deel dit bericht

Talend maakt bekend dat haar data-integratietechnologie door het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) wordt gebruikt bij het onderzoek naar de Panama Papers. Talend is leverancier van big data- and cloudintegratie-oplossingen.

De Panama Papers betreffen een lek van meer dan 11,5 miljoen versleutelde documenten die details onthullen van organisaties die de hulp benutten van een advocatenkantoor in Panama om geld weg te sluizen. ICIJ gebruikt Talends open source integratiesoftware om meer dan 2,6 TB te laden aan ongestructureerde data in een Neo4j grafische database. Deze gebruikt het Linkurious graph visualization platform om informatie te ordenen en toegankelijk te maken. De data omvatten bestanden uit relationele databases, e-mails en verscheidene andere typen bestand die gaan over de 215.00 offshore bankrekeningen en brievenbusfirma's die in het leven zijn geroepen voor duizenden individuen tussen 1977 en 2015.

Neo4j
“Als data-analyseproject zijn de Panama Papers op verschillende niveaus belangwekkend. We hebben het hier over werk dat intuïtieve big data-technologie nodig heeft”, zegt Laurent Bride, CTO van Talend. “We zijn er erg mee ingenomen dat onze oplossing is gebruikt in dit project, samen met onze partner Neo4j met wie we al heel lang samenwerken.”

Doorzoekbare database
De documenten uit dit lek zijn aanvankelijk aangeboden aan de Duitse krant Süddeutsche Zeituing. Deze heeft de informatie gedeeld met ICIJ dat zijn hoofdkantoor in Washington heeft. Dit is een netwerk van onafhankelijk werkende onderzoeksjournalisten in de hele wereld met meer dan honderd mediapartners.
Later zal de ICIJ een doorzoekbare database openbaar maken. Hierin zit informatie over meer dan 200.000 offshore entiteiten die onderdeel uitmaken van het onderzoek naar de Panama Papers en tevens informatie over meer dan 100.000 aanvullende bedrijven die onderdeel waren van de studie van ICIJ Offshore Leaks investigation uit 2013.
Door de software van Talend te gebruiken slaagde het ICIJ in zijn poging om snel de verbanden helder te krijgen tussen de geheime informatie over offshore bedrijven en de mensen die erachter zitten.

Meer informatie: www.talend.com

Company:

Talend

Partners