06-05-2016

Tableau kondigt beta-programma aan voor Tableau 10

Deel dit bericht

Tableau 10 brengt een groot aantal nieuwe functies, onder andere met meer manieren om data te verbinden en voor te bereiden voor analyse, verbeterde formattering en nieuwe visuele analysefuncties. Ook Tableau Server krijgt tal van nieuwe functies die inhoud meer vindbaar en serverbeheer nog gemakkelijker moeten maken.

Tableau 10 komt met een vernieuwde visuele layout. Symbolen, typografie en kleuren zijn aangepast wat leidt tot een overzichtelijk en helder canvas. De nieuwe visuele interface is opnieuw ontworpen om een prettige gebruikerservaring te geven. Tableau-gebruikers wordt gevraagd om feedback over de nieuwe interface te geven.

Mobile
Met versie 10 is Tableau nu ook beschikbaar op Android devices. Verder is het mogelijk om een dashboard te ontwerpen of aan te passen voor een geoptimaliseerde weergave op tablets en smartphones. Tableau Mobile iOS brengt een vernieuwde sign-in mogelijkheid waardoor de verbinding met Tableau Server gemakkelijk verloopt.

Data
Met Tableau 10 moet datavoorbereiding sneller verlopen met nieuwe connectoren (MemSQL, Cisco Information Server, Kognitio) en data preparation updates. Data uit verschillende bronnen, bijvoorbeeld SQL Server en Oracle, zijn te verbinden en te integreren. Vanuit Tableau desktop kan men direct met Google Sheets als databron verbinding leggen. Tableau Online Sync houdt gebruikers op de hoogte van een refresh status.

Analytics
Ook is er een groot aantal verbeteringen en veranderingen in de analytics mogelijkheden. Bijvoorbeeld Drag-and-drop cluster analyse kan gebruikt worden om patronen te ontdekken of data te groeperen. Verder kan men nu werken met Custom territories, Cross data source filters, zijn er aanpassingen aan visuele analytics onderdelen als bar charts, landkaarten en meeteenheden. Tevens kunnen Python scripts binnen Tableau verwerkt worden met Dato Predictive Services. Tableau 10 geeft ook nieuwe mogelijkheden voor web authoring voor publicatie van dashboards.

Samenwerking
Versie 10 introduceert nieuwe self-service functies en dashboards kunnen eenvoudig binnen een team gedeeld worden. Verder is er ook aandacht voor governance.
Op technisch vlak zijn een nieuwe Web Data Connector, verbeteringen aan de REST API en de JavaScript API te vermelden.

Bestaande klanten van Tableau kunnen zich aanmelden voor het beta-programma.

Kijk hier voor de nieuwe versie Tableau 10.

Partners