22-04-2016

Talend integreert met Cloudera Navigator voor beheer Big Data

Deel dit bericht

Talend, leverancier van big data integratiesoftware, kondigt aan dat Talend Big Data Integration nu de Cloudera Navigator ondersteunt. Deze integratie maakt het mogelijk end-to-end governance toe te passen op Apache Hadoop, inclusief herkenning van de databron en impactanalyse.

Veel organisaties moeten voldoen aan wet- en regelgeving of aan interne datacontrole. Talend's integratie met Cloudera Navigator betekent dat organisaties toegang tot data naar Apache Hadoop kunnen monitoren, auditen en begrijpen, net zoals dat gebeurt bij traditionele datawarehouses en zonder afbreuk te doen aan de flexibiliteit.

Regelgeving
Volgens VP corporate and business development Tim Stevens bij Cloudera hebben bedrijven te maken met uitdagingen op het vlak van wet- en regelgeving als zij grote datavolumes verzamelen en onderling verbinden en toegang tot data geven aan meer medewerkers. “Daarom is de combinatie van Talend Big Data Integration en Cloudera Navigator zo sterk. Het maakt het fijnmazig beheer mogelijk van data. Dit is nodig om te weten dat de gegevens uit een betrouwbare bron komen. Zo kan iemand precies nagaan welke route data hebben afgelegd, hoe zij zijn aangepast, welke functie ze hebben en hoe ze zijn gefilterd.”

Holistische kijk
Met Talend krijgen de gebruikers van Cloudera Navigator een holistische kijk op de gesteldheid van data in Hadoop en profiteren zij van Talends vermogen om Spark, Spark Streaming en Machine Learning te combineren voor integratie. Talend Big Data Integration genereert optimale code voor Spark – inclusief MLlib en Spark Streaming – en sychroniseert bovendien zijn metadata met Cloudera Navigator. Hierdoor krijgen organisaties toonaangevende governance capaciteiten.

Governance
“Hadoop komt snel in de fase van algemene acceptatie. Dit vereist het soort veelomvattende, enterprise class databeheer en –controle die Cloudera Navigator en Talend bieden”, aldus Ciaran Dynes, vice president of products bij Talend. “Samen voldoen we aan de strengste regels op het gebied van governance door niet alleen te laten zien wat er met de data-invoer en –uitvoer is gebeurd, maar ook op het fijne detailniveau laten zien hoe er gefilterd is, wat is samengevoegd, welke functies de data hebben; helemaal tot aan de bron.”

Meer informatie: www.talend.com

Company:

Talend

Partners