21-04-2016

SAS Analytics for IoT haalt inzicht uit stortvloed IoT-data

Deel dit bericht

SAS introduceert Analytics for IoT. Met deze oplossing speelt SAS in op de behoefte van organisaties om waarde te halen uit data afkomstig van the Internet of Things. Voor de ontwikkeling van SAS Analytics for IoT maakte SAS gebruik van zijn jarenlange kennis en ervaring met het toepassen van analytics op data afkomstig van sensoren en andere apparaten.

SAS Analytics for IoT helpt organisaties grote hoeveelheden data, die met hoge snelheid wordt gegenereerd door sensoren, machines en apparaten, te interpreteren en op basis daarvan slimmere beslissingen te nemen. Dit stelt hen onder meer in staat de veiligheid in productieprocessen te verbeteren, de productkwaliteit te optimaliseren en noodzakelijk onderhoud aan machines te voorspellen.

Inzichten
SAS combineert streaming technologie, analytics en domeinkennis om IoT-data om te zetten in inzichten en helpt organisaties:
- Ontdekken welke data ertoe doen. Door slimme filtering kunnen organisaties aan de slag met relevante data en helpt het de kostbare verleiding te weerstaan alle data op te slaan.  
- Patronen in de data herkennen. Het combineren van IoT-data met andere contextuele data maakt het makkelijker om interessante patronen te ontdekken.
- Snel en met vertrouwen te handelen. SAS Analytics for IoT brengt krachtige analyse direct in de datastroom. Er kan realtime actie ondernomen worden op signalen terwijl ze voorbij komen; van simpele alerts tot complexe geautomatiseerde antwoorden.

Logische keuze
IDC Group Vice President Analytics & Information Management Dan Vessett constateert dat de IoT-markt zich wereldwijd ontwikkelt. “Om tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van bedrijven die sensordata genereren is het belangrijk om analytics centraal te stellen. Zonder predictive analytics is het voor iedere organisatie moeilijk om het volledige potentieel van het IoT te benutten. De oplossing van SAS is een logische keuze of een organisatie nu actief is in de maakindustrie, energiemarkt, retailbranche of iedere andere sector die werkt met apparaten die zijn voorzien van sensoren.”

Organisaties die SAS gebruiken om IoT-sensordata te analyseren
- CPS Energy. Dit Texaanse bedrijf bouwt een flexibel power grid met sensoren voor San Antonio. SAS analyseert de data door het hele netwerk heen; vanaf de plaats waar de sensoren de data genereren tot de database in het netwerk.  
- Geneia. Door het analyseren van sensordata met SAS kunnen de zorgteams van Geneia contextuele veranderingen in de conditie van een patiënt beter interpreteren, sneller ingrijpen en mogelijk verdere achteruitgang voorkomen.
- Navistar. De fabrikant van trucks, bussen en militaire voertuigen gebruikt SAS om zijn OnCommand Connection (OCC) systeem dat voertuigen realtime monitort te optimaliseren.
De OCC-sensoren streamen continu multidimensionale data van voertuigen van klanten. Hiermee kan Navistar beter dan ooit inspelen op hun behoeften.
- Town of Cary. Deze gemeente gebruikt SAS om data van de Aquastar watermeterinfrastructuur te monitoren. Door snel afwijkingen in gebruik te ontdekken heeft Cary zijn klantenservicemodel kunnen transformeren van reactief naar proactief.

Meer informatie over Analytics for IoT.

Company:

SAS

Partners