20-04-2016

SAS introduceert Viya voor high-performance analytics

Deel dit bericht

SAS kondigt SAS Viya aan. SAS Viya is een schaalbare cloud-architectuur die analytics toegankelijk maakt voor elk type gebruiker en geschikt is voor het oplossen van problemen van elke omvang.

SAS Viya biedt een omgeving voor datapreparatie, -exploratie, het configureren van modellen, het operationaliseren van de modellen en het beheer ervan. Hiermee zorgt de nieuwe architectuur dat gebruikers sneller van data tot inzichten komen. SAS Viya vormt de basis van een portfolio nieuwe oplossingen onder meer op het gebied van machine learning, waarmee organisaties iedere analyse-uitdaging aan kunnen.

Integratie
De voordelen van SAS Viya gaan verder dan alleen ondersteuning voor cloud computing. De eenvoudige en krachtige architectuur moet volgens SAS voor makkelijke implementatie zorgen in de cloud of in het eigen datacenter. SAS Viya maakt het overbodig om code van verschillende leveranciers te integreren. Het biedt technologische integratie in elke stap van het analytische proces en is toegankelijk via verschillende programmeertalen zoals Python, Lua en Java en via open REST API’s. SAS omarmt hiermee open source technologieën en draagt bij aan open standaarden. 
SAS Viya levert open API’s die gebruikt kunnen worden als een service. Van zakelijke gebruikers tot data scientists en applicatie-ontwikkelaars; het platform biedt snel analytisch onderbouwde antwoorden. De open architectuur van SAS Viya maakt analytics beschikbaar voor iedereen en stimuleert openheid door de mogelijkheid kennis te delen in een community.

Eerste oplossingen
Dit jaar komen SAS Visual Analytics, SAS Visual Statistics en het nieuwe ‘SAS Visual Investigator’ en ‘SAS Visual Data Mining and Machine Learning’ via SAS Viya beschikbaar. De oplossingen die geïntroduceerd worden op het Viya-platform hebben zowel een point-and-click interface als een interactieve programmeerinterface.

Meer informatie over SAS Viya.

Tags:

Analytics, Cloud

Company:

SAS

Partners