06-04-2016

GE Digital werkt aan groei industrieel internet

Deel dit bericht

GE neemt het voortouw in de ontwikkeling van een digitaal industrieel ecosysteem met de lancering van het Global Alliance Program. Met het samenwerkingsverband verbindt GE systeemintegratoren, telecom service providers, onafhankelijke softwareleveranciers, technologieleveranciers en resellers met de technologie en digitaal industriële expertise van GE.

Onder meer Accenture, AT&T, Cisco, Vodafone, Capgemini, Intel en Infosys hebben zich al achter het initiatief geschaard. Zij krijgen toegang tot GE’s industriële internet cloud platform Predix, voor de ontwikkeling van nieuwe digitale toepassingen en apps die de industrie ingrijpend zullen veranderen.

Schaalgrootte
Samenwerkingspartners kunnen hun medewerkers trainen en certificeren, zodat zij industriële apps in de cloud kunnen bouwen. Op die manier vormt Predix ’s werelds grootste ecosysteem voor de ontwikkeling van het industriële internet.

“Met de lancering van het GE Digital Alliance Program biedt GE volgens directeur GE Benelux Roland Teixeira partners uitgebreide toegang tot de hulpmiddelen, technologie en domeinkennis van GE Digital. “Het programma moet er tevens voor zorgen dat we gezamenlijk voldoende schaalgrootte creëren om echte groei te stimuleren en duizenden ontwikkelaars en consultants te certificeren om tot het grootste technisch gekwalificeerde ecosysteem te komen.”

Partners
GE slaat de handen ineen met een groot aantal uiteenlopende partners, zodat het industriële internet zich op alle vlakken verder kan ontwikkelen, met als doel toegevoegde waarde voor klanten te kunnen verwezenlijken.

Zo vormt GE met Intel een alliantie door de combinatie van Predix met Intel’s computing platforms om zo gezamenlijke technologieën op de markt te brengen. Capgemini en GE’s Current Business plannen om 200 ontwikkelaars industriële Predix apps te laten ontwikkelen. Deze applicaties helpen klanten om energiezuiniger te werken, zelf energie op te wekken en nieuwe inkomstenstromen te genereren door het gebruik van sensoren en netwerksystemen in gebouwen en steden. Samen met GE helpt Genpact bedrijven bij de digitale transformatie van hun bedrijf. TCS ondersteunt met een grote poule aan Predix-experts om het platform verder te ontwikkelen en plant 1000 bijkomende ontwikkelaars in 2016. Deloitte Digital en GE werken samen om de digitale industriële transformatie voor gemeenschappelijke klanten aan te sturen.

Infosys werkte eerder met GE, bij de ontwikkeling van oplossingen voor onder meer luchtvaart, transport evenals gezondheidszorg en wil het aantal getrainde medewerkers in 2016 laten groeien, zodat zij trainingen voor klanten verlenen.
De samenwerking met Softtek draagt bij aan de efficiëntie en optimalisatie voor het mondiale, industriële internet. Vervolgens zal Wipro bijdragen aan het vergroten van de adoptie van Predix in de industriële sector. Daarnaast intensiveert GE bestaande samenwerkingen met onder meer Cisco, AT&T, Accenture en SoftBank.

Digitale fabrieken
De uitwisseling van kennis, technologie en beschikbare middelen in het GE Digital Alliance Program wordt gefaciliteerd door de uitrol van een wereldwijd netwerk van GE’s ‘digitale fabrieken’, waarvan de eerste binnenkort de deuren opent in Parijs. Dit is een extra stap om het Predix platform wereldwijd beschikbaar te maken en in te zetten om de groei van het industriële internet ecosysteem te stimuleren.

Meer informatie over het GE Digital Alliance Program: www.ge.com/digital/partners.

Partners