01-04-2016

Talend versnelt groei in Nederland dankzij uitgebreid VAR-programma

Deel dit bericht

Talend, leverancier van big data integratiesoftware, maakt bekend dat het zijn Value Added Reseller programma heeft vernieuwd en verder uitgebreid in Europa.

Het VAR-programma is een jaar geleden gelanceerd in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en bevat nu al meer dan 30 gecontracteerde reseller partners. Nu is dit programma ook verder uitgebreid in Nederland, Italië en Spanje. Na de eerste 9 maanden zag Talend het partneraandeel van hun totale nieuwe abonnementenomzet groeien tot 20 percent. ”Ons VAR-programma vindt veel aansluiting sinds we het hebben opgestart, waardoor we nu goed bij kunnen blijven met de groeiende vraag naar onze producten”, zegt Talend's Senior Vice President Sales EMEA François Mero. ”Het is belangrijk dat ons VAR-programma onze lokale partners de ruimte geeft om de band met bestaande klanten te verstevigen en nieuwe klanten te verwerven.” Het modulaire productportfolio van Talend biedt organisaties de mogelijkheid in de toekomst door te groeien met additionele functionaliteit.

cimt
In Nederland werkt Value Added Reseller cimt uit Den Bosch al sinds 2013 samen met Talend, met name voor data- en applicatie-integratie, en maakt het bedrijf ook sinds de lancering deel uit van het Talend VAR-programma. Samen ondersteunen ze een aantal klanten zoals CCV en Rabobank. Vooral nu Talend hun aanwezigheid in Nederland heeft versterkt, beogen ze samen tegemoet te komen aan de groeiende vraag van organisaties in de regio.

Managing partner Sebastian Bauer van cimt is blij met de belangstelling die Talend voor Nederland toont. ”In 2013 was Talend niet vertegenwoordigd in Nederland en hebben wij als cimt die taak als lokale aanspreekpartner op ons genomen. Wij geven onze klanten advies over integratie en datamanagement vraagstukken en implementeren oplossingen op basis van de Talend producten. Inmiddels gaat het meer en meer over big data-vraagstukken. Er is een duidelijk toenemende belangstelling onder organisaties naar dergelijke oplossingen”. Volgens Bauer beschouwt Talend Nederland als een belangrijke markt.
cimt organiseert samen met Talend regelmatig evenementen in Nederland. In september zijn Talend en cimt op de Big Data Expo in Utrecht vertegenwoordigd.

Technische ondersteuning
Talend biedt nu een meerlaags VAR-programma om een verscheidenheid aan partners te ondersteunen. Partners hebben toegang tot geautomatiseerd promotiegereedschap, verkoopstrategieën, succesverhalen van klanten, verkoop- en marketingmateriaal, en technische ondersteuning en training. Afhankelijk van het samenwerkingsniveau, hebben partners de beschikking over een rechtstreekse lijn voor technische ondersteuning, verschillende niveaus van pre-sales product ondersteuning en leads via gezamenlijke marketingactiviteiten.
Geïnteresseerde resellers kunnen meer informatie vinden op www.talend.com/partners/value-added-resellers.

Meer informatie op www.talend.com

Company:

Talend

Partners