17-03-2016

Solvinity lanceert Digitale Wasstraat Service

Deel dit bericht

IT-dienstverlener Solvinity lanceert een totaaloplossing voor de beveiliging van bedrijfsgegevens: de Digitale Wasstraat Service (DWS). Deze dienst filtert al het digitale verkeer van een organisatie op schadelijke inhoud en doelgerichte aanvallen.

De Digitale Wasstraat, die als SaaS-oplossing wordt aangeboden, controleert op onregelmatigheden, afwijkingen, bekende bedreigingen, gecombineerde bedreigingen en scant zelfs op geavanceerde, nog onbekende bedreigingen. Alle security-gerelateerde informatie wordt gelogd voor trends en nader onderzoek en in bepaalde gevallen zelfs voor het achterhalen van daders voor eventuele juridische vervolging. De dienst herkent onder meer DDoS-aanvallen, spam, malware, virussen, data-diefstal, identiteitsfraude en hacking.

Volgens Solvinity’s CTO Jeroen van der Meer ontwricht cybercrime bedrijfsprocessen en beschadigt het reputaties. “Puntoplossingen als firewalls en virusscanners alleen zijn niet meer voldoende om daartegen te beschermen.” De oplossing biedt Solvinity nu in de vorm van een totaalscan van het in- en uitgaande verkeer via mail, browsing, (web) applicaties en toegang tot de cloud, zonder noemenswaardige vertraging voor de gebruikers.

Detect, Defend en Resolve
DWS wordt aangeboden in drie varianten: Detect, Defend en Resolve. De Detect-service signaleert bedreigingen bij het interne beveiligingsteam van de klant, die de verdere afhandeling op zich neemt. De Defend-service biedt daarboven directe en geautomatiseerde maatregelen tegen geconstateerde gevaren en de Resolve-service zorgt voor structurele oplossingen, door bijvoorbeeld onderliggende policies, instellingen en regels aan te passen. Deze laatste, meest uitgebreide service betekent volledige ontzorging van de bescherming van het dataverkeer, tot root cause analysis (RCA) en forensisch daderonderzoek aan toe.

De Digitale Wasstraat Service van Solvinity is een volledig Nederlandse oplossing, ontwikkeld in samenwerking met SecureLink. Solvinity levert diensten aan onder meer overheden (Ministeries van Veiligheid en Justitie, Algemene Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), banken en verzekeraars (ING, Nationale Nederlanden, Rabobank) en het bedrijfsleven (Ahold, ANP, Trans Link Systems).

Overzicht
DWS is geschikt voor middelgrote tot grote organisaties, vanaf 100 medewerkers tot op enterprise-niveau. Gebruikers van de service ontvangen een volledig overzicht van hun beveiligingsstatus vanuit alle verzamelde beveiliging gerelateerde logs en audits, digitale verkeersstromen, gebruikersdata en applicatiedata. De digitale wasstraat draait in een Tier III-datacenter, voorzien van alle geoptimaliseerde middelen om hosting, security, connectiviteit (standaard 1 Mbps) en prestaties te waarborgen. De dienst voldoet aan ISO 27001, werkt 24x7, ondersteunt IPv6 volledig en heeft een technische uptime van 99,9%.

Meer informatie over de Digitale Wasstraat Service.Tags:

Security, Data

Company:

Solvinity

Partners