04-03-2016

Atos en Quartet FS lanceren big data-applicatie voor naleving financiële regelgeving

Deel dit bericht

Atos bundelt via haar merk Bull de krachten met Quartet FS, leverancier van het ActivePivot in-memory analytische platform. Beide partijen lanceren een big data-toepassing die snelle data-analyses faciliteert en aan de basis staat van een betere besluitvorming bij financiële instellingen.

De innovatieve in-memory technologie is geïntegreerd in de bullion-server van Bull als een applicatie die de naleving waarborgt van toekomstige regelgeving door banken. 
Door combinatie van ActivePivot, het in-memory computing en database-platform van Quartet FS, en de uitgebreide mogelijkheden van de high-end x86 bullion-server van Bull biedt deze nieuwe big data-toepassing een aantal voordelen voor financiële dienstverleners:
• Een geoptimaliseerde machine voor het uitvoeren van berekeningen, geschikt voor het doorrekenen van alle denkbare risicoscenario’s, en die financiële dienstverleners in staat stelt zich voor te bereiden op de naleving van toekomstige Fundamental Review of the Trading Book (FRTB)-regelgeving;
• Combinatie via een robuust en schaalbaar hardware-platform van krachtige analytische tools, simulaties en instrumentarium ter verbetering van besluitvorming;
• De mogelijkheid om omvangrijke datavolumes - ruim tien terabytes - realtime te verwerken;
• Een volledig geïntegreerde en gemakkelijk toe te passen oplossing die kostenbeheersing mogelijk maakt.
 
Realtime verwerking
Als gevolg van de digitale transitie moeten bedrijven enorme hoeveelheden data analyseren om risico’s en mogelijkheden in te schatten, te visualiseren en hierop te reageren op basis van een snelle besluitvorming. Doordat de regelgeving die van toepassing is op de financiële sector wordt aangescherpt, moeten banken niet alleen risico’s inschatten, maar ook in staat zijn de resultaten van deze berekeningen te verifiëren zodra dit van hen door toezichthouders wordt verlangd. De in-memory technologie van Quartet FS maakt het mogelijk om grote datavolumes te verwerken.
 
Medeoprichter van Quartet FS Georges Bory: “Het inzetten van ActivePivot via de bullion-server stelt ons in staat optimaal gebruik te maken van de flexibiliteit van de Java-architectuur van het platform. Door het combineren van hoogwaardige in-memory technologie en onze kennis van de financiële dienstverlening met de deskundigheid van Atos op het terrein van hardware, kunnen we financiële instellingen een volledige oplossing bieden voor het berekenen en verifiëren van risico’s op een dagelijkse basis, zoals wordt voorgeschreven door de FRTB-regelgeving.”  

Transitie
“Deze aankondiging is een nieuwe stap in de richting van de realisatie van onze ambitie om klanten te ondersteunen bij hun transitie naar big data. Om gericht te kunnen inspelen op de behoeften van banken hebben we gekozen voor Quartet FS’ ActivePivot, een effectieve in-memory oplossing die een uitstekende aanvulling is op onze bullion-server”, zegt Arnaud Bertrand, Senior Vice President Big Data & HPC-divisie van de Atos Groep.

Meer informatie: nl.atos.net

Tags:

Big Data

Company:

Atos

Partners