29-02-2016

InterSystems brengt programma voor Nederlandstalige delegaties op HIMSS16

Deel dit bericht

Tijdens de HIMSS16 Health IT Conference in Las Vegas (29 februari - 4 maart) presenteert InterSystems met partners een speciaal programma voor Nederlandstalige bezoekers tijdens hun studiereis.

Het programma toont interessante keuzes. Onder andere: "Klinische Data zijn goud waard”. Hoe laat technologie van InterSystems toe om innovatieve concepten te ontwikkelen die op een unieke en baanbrekende manier klinische data en medische informatie weten te kapitaliseren en de zorgwereld totaal veranderen.

Drie thema’s geven ieder een verschillend perspectief op de patiënt. Zo worden participerende patiënten bekeken vanuit het oogpunt van de zorgverlener, duikt men in de wondere wereld van het zorgproces rondom patiënten, en wordt uitgelegd hoe genetica en genomics kunnen helpen om behandeling op maat te realiseren.

HIMSS Dutch Community
De Dutch Community is een community die zich voornamelijk richt op Nederlandse professionals die in de zorg en ICT werken voor zowel de publieke als de private sector. De HIMSS Dutch Community is een samenwerking tussen HIMSS Europe en Nictiz. Tevens hebben de VMBI en Stichting Digitalezorg.nl zich aangesloten bij deze community. HIMSS Europe lanceerde de Dutch eHealth Exchange tijdens de ‘World of Health IT’ in Nice in April 2014.

Het gezamenlijke doel is om kennisuitwisseling te stimuleren tussen alle belanghebbenden die samen naar het doel werken van betere gezondheidszorg door het inzetten van slimme ICT-oplossingen.

Nederland heeft nu het hoogste aantal HIMSS EMRAM Stage 6 ziekenhuizen in Europa. Dit, plus een combinatie van de marktvolwassenheid en niveau van IT-uitgaven in de zorg, maakt Nederland een van de meest aantrekkelijke markten voor IT in de gezondheidszorg in Europa. Gegeven deze sterke leiderschapspositie, is HIMSS erg blij dat zij deze groep in Nederland heeft gelanceerd. Deze groep zal het netwerken bevorderen langs alle sectoren en zal de bewustwording van de Nederlandse successen met IT in de gezondheidszorg op een internationaal niveau laten doen toenemen.

Zowel Nictiz, VMBI en Stichting Digitalezorg.nl als HIMSS zetten zich al jaren in om de gezondheidszorg te verbeteren door ICT. Met deze samenwerking wil HIMSS zich steviger positioneren in de Nederlandse markt – één van de leidende landen in Europa waar het gaat om adoptie en gebruik van elektronisch medische dossiers. Gezamenlijk zijn we beter in staat om ICT-professionals in de gezondheidszorg te bereiken.

Bekijk het HIMSS Dutch Community programma op: http://www.himssdutchcommunity.org/ehome/134316/programma

Tags:

Zorg

Company:

InterSystems

Partners