26-02-2016

Eiffel zet stap in Big Data met overname van het AnalyseCentrum

Deel dit bericht

Het in Arnhem gevestigde consultancybureau Eiffel, met expertise op juridisch en financieel gebied, heeft het AnalyseCentrum overgenomen. AnalyseCentrum, eveneens in Arnhem gevestigd, is een adviesbureau bestaande uit data-analisten, business experts en informatiestrategen.

Het AnalyseCentrum, specialist in data-analyse en informatiestrategie, is sinds 2008 onafhankelijk partner van Experian, wereldwijd aanbieder in het verstrekken van informatie- en marketingservices met het doel commerciële en financiële beslissingen beter en meer verantwoord te nemen.

De samenwerking van dienstverlener Eiffel met het AnalyseCentrum startte een aantal jaren geleden met de ontwikkeling van het Dashboard sociaal domein voor gemeenten. Inmiddels is dit dashboard met succes bij verschillende gemeenten geïmplementeerd. Het dashboard stelt gemeenten in staat om de complexe, verschillende data in het sociaal domein te ordenen én te duiden. Het dashboard laat niet alleen zien hoe de huidige situatie is, maar voorspelt ook hoe de zorgbehoefte in de gemeente zich ontwikkelt. Inmiddels ervaren ook klanten uit andere sectoren de meerwaarde van de data-oplossingen.

De expertise van Eiffel op legal, finance en process in combinatie met de dienstverlening van het AnalyseCentrum sluit goed aan op de behoefte van klanten. Het inzetten van big data brengt de dienstverlening van overheden en bedrijven naar een volgend niveau, omdat zij met smart data en data-analyse in staat zijn toekomstbestendige keuzes te maken.

Company:

Eiffel

Partners