22-02-2016

Big data-technologie van BusinessForensics helpt bij bestrijding voertuigcriminaliteit

Deel dit bericht

Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) bindt vanaf dit jaar de strijd tegen voertuigcriminaliteit aan met de nieuwste technologie: de big data-technologie van BusinessForensics. Met deze nieuwe technologie kan het LIV sneller informatie over voertuigdiefstal vergaren, analyseren en verspreiden. Omdat de kans op het terugvinden van een voertuig vlak na de verdwijning het grootst is, kan deze snelheidswinst precies het verschil maken. LIV verwacht het bestrijden van voertuigcriminaliteit aanzienlijk te verbeteren.

BusinessForensics wordt door het LIV gebruikt voor het detecteren en onderzoeken van fraude en criminaliteit die gerelateerd is aan voertuigen. Deze innovatieve toepassing van big data analyse wordt onder meer ingezet voor datavisualisatie, het uitvoeren van complexe onderzoeken en case management activiteiten zoals workflow-afhandeling, rapportage en communicatie.

Het LIV heeft gekozen voor BusinessForensics om effectief en efficiënt grote hoeveelheden data te kunnen analyseren. Dat doet het systeem onder meer door geautomatiseerde ondersteuning te bieden. Zo voert het systeem op de achtergrond veel analyses uit die voorheen handmatig werden gedaan en combineert het verschillende programma’s in één centraal systeem.

“Onze medewerkers besteden nu een groter deel van hun tijd aan het daadwerkelijk onderzoeken van voertuigcriminaliteit”, verklaart Hendrik Steller, manager van het LIV. “BusinessForensics helpt ons om de dienstverlening aan onze opdrachtgevers naar een hoger niveau te brengen.”

De flexibiliteit van BusinessForensics stelt het LIV in staat om eenvoudig processen aan te passen of om snel nieuwe databronnen toe te voegen. Frank Kurstjens, managing partner van BusinessForensics: “Zo kan LIV sneller inspelen op nieuwe vormen van voertuigcriminaliteit en de daders steeds minder gelegenheid bieden in Nederland hun activiteiten uit te voeren.”

Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit
Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) is een samenwerkingsverband van het RDW, de Politie, de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (onderdeel van het Verbond van Verzekeraars) en de Belastingdienst. Het LIV is het expertisecentrum voor voertuigcriminaliteit en opsporingsbijstand in Nederland. De organisatie is een centraal meldpunt, verstrekt informatie, geeft advies en het ondersteunt specifieke acties. Het is de enige organisatie in Nederland waarin publieke en private partijen samenwerken aan opsporingsbijstand bij voertuigcriminaliteit.

BusinessForensics
BusinessForensics is een Nederlands high tech bedrijf met een innovatief softwareplatform. Het platform stelt banken, (zorg)verzekeraars, telecombedrijven en overheidsinstellingen in staat om fraude en andere vormen van (financial & cyber)crime preventief te monitoren en te onderzoeken.
Meer informatie: www.businessforensics.nl

Tags:

Big Data

Partners