12-02-2016

Trifacta haalt investering op van 35 miljoen dollar voor expansie en productinnovatie

Deel dit bericht

Trifacta, aanbieder van software voor data cleaning, heeft naar buiten gebracht voor de groeistrategie een financiering van 35 miljoen dollar te krijgen van haar bestaande investeringspartners Accel Partners, Greylock Partners, Ignition Partners en de nieuwe investeerder Cathay Innovation.

Met deze investering komt de totaal binnengehaalde kapitaalinjectie op meer dan 76 miljoen dollar.
Het nieuwe geld zal gebruikt worden voor Trifacta’s wereldwijde expansie en voortdurende productinnovatie.

“Trifacta heeft de weg gebaand voor hoe organisaties de waarde uit hun verschillende en complexe data halen, door niet-technische gebruikers in staat te stellen zelf data te ontdekken, te schonen en samen te voegen,” zegt Frank Artale, managing partner bij Ignition Partners. “Wij zijn enthousiast over het succes dat Trifacta bereikt heeft en wij willen dat met de hulp van Cathay Innovation uitbreiden naar Europa en Azië.”

“De multi-miljard dollar big data- en IoT-revolutie vereist een moderne en onnivatieve benadering bij bewerking van data en ondersteuning van gebruikers,” meent Ping Li, partner bij Accel en directeur van het Big Data Fonds. “Trifacta levert dat platform. Wij hebben Trifacta vanaf het begin geholpen en zijn blij dat door groei  Trifacta gebruik kan maken van de belangrijke marktkansen.”

Volgens Adam Wilson, CEO Trifacta, was 2015 het jaar van de doorbraak voor Trifacta. “We hebben klanten gewonnen zoals Kaiser Permanente, Juniper Networks, TeliaSonera en de Royal Bank of Scotland. Tevens zijn we een uitgebreid partnerschap aangegaan met Cloudera, en we hebben erkenning gekregen van de belangrijkste branche-analisten als de leider in datapreparatie.
Met de grote uitdagingen op datagebied waar organisaties heden ten dage voor staan, is het bemoedigend om te zien dat duizenden bedrijven naar Trifacta kijken om hun eindgebruikers data in alle vormen en maten te laten voorbereiden.”

Meer informatie: https://www.trifacta.com

Company:

Trifacta

Partners