09-02-2016

IBM lanceert Cloud Data en Analytics marktplaats voor ontwikkelaars

Deel dit bericht

IBM heeft een uitbreiding aangekondigd van het Cloud Data Services portfolio en stelt meer dan 25 cloud data services beschikbaar op de IBM Bluemix Cloud. Apache Spark is een van deze Cloud Data Services en IBM omringt Spark met nieuwe engines die Spark meer data voor analyse aanbieden en de resultaten direct in gebruik nemen. De services zijn ontworpen om ontwikkelaars te helpen bij het bouwen, inzetten en beheren van web- en mobiele applicaties, en om data scientists de mogelijkheid te geven om trends te ontdekken met behulp van data en analytics in de cloud.

De hybride cloud services kunnen over diverse cloud providers heen gebruikt worden en ze zijn gebaseerd op open source, open ecosystemen en open architecturen die toestaan dat data gemakkelijk tussen de verschillende services uitgewisseld worden.

IBM heeft, in aanvulling op self-service mogelijkheden voor onder andere datavoorbereiding, migratie en integratie, tot tools voor geavanceerd dataonderzoek en modellering, de volgende vier belangrijke cloud data services geannonceerd:
• IBM Compose Enterprise: de uitrol van een managed platform dat ontworpen is om ontwikkelteams te helpen bij het sneller bouwen van moderne web-apps, waarbij ze in enkele minuten open source databases kunnen inzetten op hun eigen cloud servers. Er is 'self-service' ondersteuning voor MongoDB, Redis, ElasticSearch, PostgreSQL, RethinkDB en RabbitMQ;
• IBM Graph: de eerste volledig beheerde graph database service die op Apache TinkerPop gebouwd is, om ontwikkelaars te voorzien in een complete stack om gebruiksklare applicaties uit te breiden met real-time aanbevelingen, fraudedetectie, IoT en netwerkanalyses;
• IBM Predictive Analytics: met deze dienst kunnen ontwikkelaars eenvoudig zelf machine learning modellen bouwen vanuit een library, om in bijzondere gevallen zonder hulp van data scientists voorspellingen te genereren, door bijvoorbeeld een dataset te nemen en er verschillende modellen mee testen;
• IBM Analytics Exchange: een open data uitwisselingprogramma dat een catalogus behelst met meer dan 150 publiek beschikbare datasets die voor analyse of geïntegreerd in applicaties gebruikt kunnen worden.

Het doel van IBM is volgens Derek Schoettle, General Manager Analytics Platform and Cloud Data Services, om in een ‘one-stop shop’ te voorzien voor toegang tot, ontwikkeling en onderzoek van data. De nieuwe diensten bouwen verder aan IBM’s belangrijke investeringen in Apache Spark en completeren IBM’s missie om zakelijke ondersteuning te bieden aan open source ontwikkelaars en dataprofessionals. IBM heeft meer dan 25 van de kern analytics- en commerciële oplossingen opnieuw ontworpen op basis van Apache Spark, waardoor de real-time dataverwerking mogelijkheden aanzienlijk versneld zijn.

Meer informatie over het IBM Cloud Data Services portfolio: www.ibm.biz/open-for-data
Meer informatie over IBM Analytics: www.ibm.com/analytics

Partners